cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

seks pri najstnikih in vzgoja

clock-img

25.10.2006, 14:06

clock-img

pinkica

pencil-img

12

kot kaže začno najstniki že zelo zgodaj s seksom Vsaj po raziskavah TUKAJ

Kdaj pa mislite da jih je potem potrebnno pričeti vzgajati pri temuser posted image pri 10letih? 

clock-img

25.10.2006, 15:01

clock-img

Anonimen

jaz pa mislim, da že veliiiiko prej. Mislim, da jim že v vrtcu razložijo kako nastane otrok. Pa prav z besedami spermiji pa semenčeca, itd. Vsaj jaz sem bila šokirana, ko mi je en otroček, ki je obiskal vrtec to tako nazorno opisal.

No zdaj sem se pa spomnila, da včasih katera sprašuje, če lahko zanosi, če mu ne pride, pa če oralno seksata, pa .... 

iz tega sledi, da so deca v vrtcih že bolj seznanjena s tem, kot nekateri najstniki.user posted image

Ja, kaj pa vem, pomoje mu tam pri enih 6 letih, ko začne spraševati komot razložiš to, da ga potem v šoli ne bodo čudno gledali, če ne bo znal , da se z lulekom ne lula samo user posted image .

Sem pa zadnjič poslušala na RTL-u oddajo, da vsaka deseta učenka izgubi nedolžnost pred 14. RD.user posted image

Aja, tega tvojega linka mi ne odpre, ker ne najde strežnikauser posted image

clock-img

25.10.2006, 15:27

clock-img

pinkica

pencil-img

12

clock-img

25.10.2006, 20:41

clock-img

sato

pencil-img

249

Ja, naši so se tudi o tem učili lani v vrtcu (pri 5. letih). Mi je mala doma vse razložila (če slučajno ne bi vedela, od časa sem hodila lani okrog s user posted image )user posted image  user posted image  user posted image . Pa stavek je seveda začela z :"Ko se mama in očka poročita..."in doživela mali šok, ko sem rekla, da midva nisva poročena. user posted image  Sedaj ve, kako nastane otrok in da ga lahko naredita tudi dva, ki nista poročena.
Se je pa po uri spolne vzgoje odločila, da noče roditi, ker to verjetno zelo boli. Raje se bo poročila s prijateljico, pa bo ona rodila.user posted image

clock-img

26.10.2006, 09:04

clock-img

mily

pencil-img

876

user posted image  Hehe Sato, sory sam je res smešn tazadn stavek.

Drugače se pa strinjam, da je dobro otroku vse lepo razložit. Tudi jaz Niki kadar kej sprašuje povem vse lepo po resnici, čeprav je zaenkrat še niti ne zanima tko zelo in ne sprašuje. Ampak se pa zaveda razlik med pučkami in fantki, ve da imajo punce šišo in zize, fantli pa lulija. Tudi midva se neki blazno ne skrivava pred njo, tko da ji te stvari niso tuje. Ve da dojenček zraste v trebuhu in potem pije mleko iz zize.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

clock-img

27.10.2006, 08:54

clock-img

honey

pencil-img

2567

Ravno danes zjutraj sem dobila mail z nemško slikanico, v kateri je točno narisano, kako otrok nastane in kako se rodi. Najprej pokaže mamico in očka, kako se objemata, potem naga, da otrok vidi razliko, nato pa je tako v prerezu narisano, kako seksata in kako semenčice "potujejo" do jajčeca, nato mamico s trebuščkom in v prerezu otročka v trebuščku, pa tudi porod je nazorno prikazan, da pride otroček iz "lulike". Mislim, da je to primerno prikazano za majhne otroke, ki jih to pač zanima. Všeč mi je pa, da je v teh časih miselnost drugačna in da spolnost ni več tabu, ker meni je bilo rečeno, da "me je štorklja prinesla"user posted image ? Vem, da bom mojim otrokom razložila tako, kot je treba in ne bo zraven nobene štorklje pa ptičkov pa čebelic ipd. sranja.

clock-img

28.10.2006, 14:44

clock-img

sato

pencil-img

249

Podobno je prikazano tudi v naši knjigici "Lukec dobi sestrico".
Je pa pred časom ena punčka ugotovila, da ima njen bratec isto luliko, kot moj sin.user posted image  user posted image  user posted image  (je gledala, kako ga previjam)

clock-img

17.11.2006, 20:47

clock-img

Vesna

pencil-img

499

malo heca:oče ni vedel,kako bi sinu razložil,da z mamo pričakujeta naraščaj.pa je začel mencat,a veš kako nastane otrok?ja ,torej,takole gre to,ja torej,štorklja ga prinese.
in sin odvrne,ja oči,pri vseh dobrih ženskah,si se ti na štorkljo spravil.user posted image user posted image
toliko o tem,akj vedo in kaj ne vedo.user posted image

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

clock-img

17.11.2006, 21:34

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

27.11.2006, 12:48

clock-img

Rožica I

pencil-img

4047

HONEY- bi te lahko prosila za tole nemško slikanico user posted image ?!

rozicamak@gmail.com

ROŽICA

clock-img

28.11.2006, 08:19

clock-img

jasnika

pencil-img

887

pa ne razložijo v vseh vrtcih tako kot je potrebno, moja hči-5 let je prišla letos iz vrtca in povedala da štorklja prinese dojenčkauser posted image , no in jaz ji razložim da to ni tako, da se ,morata mama in ata met fejst fejst rada,... in pol čež nekaj časa zraste v mami bebica, no to pa tako sedaj pr meni opazuje in sem ji rekla naj kar tovarišici pove da nič štorklja ne prinese dojenčka, kaj je sledilo nimam pojma

clock-img

04.12.2006, 14:47

clock-img

honey

pencil-img

2567

Punce, ker sem že začela govorit o tisti nemški slikanici, sem se še toliko potrudila in sem jo poiskala na netu. Evo link za vse, ki vas zanima:

http://www.planetdan.net/pics/babies/2.htm

clock-img

20.12.2006, 11:27

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

mene pa trenutno bolj muči to, kako razložiti razlike med spoloma in seks, da ne bi šla preveč hitro raziskovati, in tudi da ne bi kaj zavrla v njej.

je pa sedaj pri 6 letih to zelo aktualna tema med njenimi vrstniki. kako naj ji razložim oralni seks, da je to OK, samo šele ko bo dovolj stara. če ji rečem, da je to OK, bo šla probatuser posted image . se pa to pogovarjajo med vrstniki in me prav zanima kaj so pogruntali.

iz malega zraste veliko

clock-img

26.12.2006, 13:38

clock-img

VERONICA

pencil-img

334

Jaz bi pa rada podelila z vami nekaj kar sem našla v eni knjigi, nanaša se pa na seksualno vzgojo otrok zelo zgodaj, še predno sploh začnemo govoriti o seksu. Pravi da je kot priprava treba učiti otroke da:
- se zavedajo tega kar čutijo, kaj im je všeč in kaj ne
- poslušajo svoje instinkte
- spoštujejo to v kar verjamejo klub pritiskom vrstnikov
- imajo občutke za druge
- da gledajo kako drugi reagirajo na njih

Da ne bomo končali kot tista mati iz smešnice (v kateri ni dosti kaj za se smejati) ki je jezna ker je njena najstniška hči noseča. In pravi "Saj sem ji vse povedala. Ne vem kako mi je lahko kaj takega naredila, ona ki je vedno bila tako poslušna, ki se mi še nikoli ni zaradi nečesa uprla!"      

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem