Predlagaj mu zakonsko terapijo, da gresta skupaj, če si res želi vezo rešit. Če je kakšna možnost, da bi vidva spet zaživela skup kot par, potem morata prej predelat te zadeve, ki so se nagrmadile, vse zamere in vse... ampak on mora med tem nehat s to novo žensko. In nekdo drug mu mora povedat, da ne more delat na tej vezi, če je v drugi vezi, ker ti mu očitno ne moreš, saj se to že dolgo vleče... Ker tole oboje skupaj ipak ne gre. Ne moreta rešit veze, če en od vaju ni pripravljen tvegat. Ne vem, kaj sta imela, da ti ne zaupa več, vendar je dejstvo, da on trenutno ne zgleda ravno pripravljen vlagat v to vezo. Mu je ok, da sta prijatelja, ja, samo ti si želiš nekaj drugega. Ti nočeš prijateljstva pod isto streho. Ja, vsekakor je dobro, da ostaneta prijatelja, ko se razideta, vendar pa tole ni ravno to...
Če sta vidva tako zmedena in ne vesta pri čem sta kako mora biti šele sin zmeden?
Sin mogoče niti ne ve, da očka hodi ponoči drugam...
me pa res zanima, kaj bi porekla na vso zadevo njegova nova partnerica?
Saj smo že dostikrat brale podobne zgodbe... nova ženska verjetno čaka, da se bo dokončno ločil od žene in ji zagotavlja, da do žene ne čuti nič in da je tam samo zaradi otrok.
Po mojem ima sicer tudi on probleme, verjetno vsi trije trpijo. Amapk to niti ni važno - vsekakor trpi avtorica in vsekakor je treba to končat! Tudi sama nisem prepričana, ali bo sama zmogla in se mi zdi dobro, da bi dobila neko zunanjo oporo, recimo v terapevtu.
pomladpoletje,daj mu ultimat: ali zakonska posvetovalnica/terapevt/karkoliže ali pa gresta narazen. Če si res želi to vezo obnovit, potem bo šel in tam mu bojo seveda povedali, da tole sedenje na dveh stolih ne gre v nedogled in da se mora odločit, ker že predolgo cinca. In ti bo hitro jasno, ali se splača borit. Moram priznat, da dvomim, da bi se sama tako dolgo borila... Res pa je, da mogoče drugače gledaš, če imaš dojenčka doma... Poznam punco, ki je imela tri otroke s fantom, od katerega je bila baje ves čas ločena... In tudi ona po vsakem dojenčku ni hotela videt problemov, ker je takrat pač življenje za samohranilko precej težje...