cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

sama se je odstavila?

clock-img

04.10.2006, 23:21

clock-img

bobika

pencil-img

1470

Večina imate probleme  s tem kako jih odstaviti od prsi. Naša user posted image  se je pa kar sama ostavila v soboto je še normalno večerjala v nedeljo pa ni več hotela. že 4 dni ni poskusila mojega mleka. Če jo želim pristaviti se upira in joče, kot da ji nvem kaj tiščim user posted image
Do sedaj sem si izbrizgaval mleko kaj pa dalje?
Kako dolgo si moram še izbrizgavati, da ne dobim kakšnega mastitisa?
Ponovno je ne nameravam uvajati v dojenje, ker je stara že 8,5 mesecev in se je dojila samo še zjutraj in zvečer.

Ima katera podoben primer? Ali še lahko upam, da se bo začela dojiti?
Zakaj se je to zgodilo?
Sem zelo žalostna, da je končala, če pa ima mami še mleka user posted image user posted image

Aja, še to: takrat ko se je odstavila je prebolevala 6 otroško bolezen.
Od takrat tudi ponoči več ne spi, kot je. Zbuja se in bedi tudi po tri ure. Ima to kaj veze z dojenjem?

lep pozdrav

clock-img

04.10.2006, 23:23

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.10.2006, 23:31

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Moja pa se vneto približuje 16. mesecu in še nič ne kaže, da noče bit več moj klop. user posted image user posted image  Zvečer (in včasih čez dan, da zaspi, ji še vedno zizek najbolj paše user posted image ).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

05.10.2006, 00:05

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

naša se je tud sama odstavila pri 8,5 m čeprav sem imela še dovolj mleka za njene nočne in jutranje potrebe user posted image
sem jo nameravala še kak mesec dojit, a če se je ona tako odločila tud prav user posted image  


stisnila sem si ravno toliko, da je napetost popustila in v roku enega tedna je bilo OK, prsi se pa tud že vračajo v svojo prvotno obliko user posted image  


jaz sem vesela, da se je sama tako odločila, saj se je sin dojil 16,5 m, ko sem ga odstavila in je imel ful probleme s tem saj ni znal drugače zaspat kot z dojenjem user posted image  

predlagam ti, da ji daš zvečer več za jest - naša spije cca. 250-300 ml ful gostega grisa od Milupe (v flašo vsujem cca. 190 ml grisa v prahu in nato toliko vode, da pride do 300 ml) in zdrži brez hrane 12-13 ur user posted image

clock-img

05.10.2006, 07:56

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

To je dostikrat odvisno od karakterja otroka. Moj Jakob nikoli ni bil nek hud zizoholik in je tud na zizo prakticno takoj pozabil. Tud poiskal je ni vec, ali tezil, ko sem ga zaradi ponovne nosecnosti odstavila pri 9 mesecih.

Ema pa.. Hmm.. Se pri svojih 13 mesecih doji tudi po 10x? Pride, pocuclja in gre naprej. Je pa res, da nima niti dude in niti flaske, sesalni refleks pa mocan. To je najbrz tudi razlika..

_____________________________

Gospa sem.

clock-img

05.10.2006, 08:07

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Moj ta starejši se je odstavil pri njegovih 6 mesecih. Očitno mu moje mleko ni več "dišalo"user posted image

NAsvet? Ne vem, kaj sem začela s kravjim mlekom in mlečnimi kašicami, ker tudi adaptiranega ni hotel

clock-img

05.10.2006, 08:21

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Naš se je prav tako odstavil sam pri 8 mesecih. Prvi dan sem bila malo žalostna, potem mi je pa tako odleglo! Dojenja sicer nisem nikoli doživljala kot obremenitev, a ko se je končalo, sem se vseeno počutila bolj svobodno (itak je to samo v glavi - potem nisem bila nič manj z njim kot prej, ko sem še dojila). Samo upam lahko, da bo šlo pri drugem tudi tako gladko.

Bobika, nočno zbujanje tvoje pupe pa verjetno nima veze z (ne)dojenjem, prej bo povezava z boleznijo; našega je tudi vsakič iz ritma vrglo, ko je zbolel, po kakšnem tednu se je pa stanje vsakič normaliziralo.

Mleka ti ni treba ne vem kako iztiskati - samo toliko, da te ne boli, pa se bo količina postopoma zmanjševala. Dojila si samo še 2x na dan, tako da količina ni bila več ogromna - po moje ne bi smela imeti večjih problemov. Jaz sem si samo kakšnih 2x malo zmasirala in iztisnila par kaplic, pa je mleko izginilo v enem tednu, dojila sem pa pred tem še samo 1x dnevno.

clock-img

11.10.2006, 22:12

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Tudi naša user posted image  se je na tak način odstavila za 4 dni, nato pa se je spet priklopila, kot da ne bi bilo nič. Mislim, da mi ni treba posebej pisati, kake težave sem imela z odvečnim mlekom user posted image  Predvidevam, da je bila razlog za to rast zobkov: naenkrat so ji lezli ven štirje; ko so bili zunaj, pa smo se dojili dalje user posted image

Lp, katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...


Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem