cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

sadje in zelenjava

clock-img

30.04.2006, 21:54

clock-img

bini

pencil-img

1623

Naš 1 mesečnik se pridno doji, zvečer dobi dodatek... čez dan, še bolj pa proti večeru ga kar malo zvija - ni sicer zelo hudo, ampak občasno kar naporno...
problem je moja prebava, ker nekako imam v glavi (isto je že bilo pri hčerki), da naj se surovega sadja in zelenjave enostavno naj med dojenjem ne bi jedlo, ker pač otrokom dela največ težav... in sedaj se sprašujem ali je res kaj na tem - jaz pa se totalno izogibam vsemu surovemu sadju in zelenjavi, ker se bojim da ga bo še bolj napenjalo in zvijalo... in glede na to, se mi zdi da je vredno potrpet, po drugi strani pa si tako želim jesti eno veliko jabolko, pest ringlojev...

povejte - koliko vas je ki dojite in brez omejitev jeste sadje in zelenjavo???user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

clock-img

30.04.2006, 22:05

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Jaz sem se merkala in nisem jedla ne surovega sadja in zelenjave in ne kislih jedi. Mali pa ni imel nikoli krčev ali kaj podobnega. Te ta prvi trije meseci so taki, pol se mu pa uredi prebava, pa lahko začneš z vsem.

clock-img

30.04.2006, 22:10

clock-img

Ro-La

pencil-img

1760

jaz sem jedla vse, res vse, mali ni imel krčev, pomojem je vse odvisno od razvitosti prebavnega trakta

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

clock-img

30.04.2006, 22:12

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

JAz sem jedla vse, razen agrumov in pekočih jedi. Pa ni zvijalo ne prvega ne drugega sina. Mislim, da to zvijanje nima veze samo s prehrano, temveč z "nerazvitostjo" črevesja, kar si sama opazila, če se tako prehranjuješ pa otročka kljub temu zvija.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

30.04.2006, 22:12

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

jaz tud jem vse, čist vse - ne sam sadje in zelenjavo, tud tatarca user posted image  in nimamo nobenih težav

clock-img

30.04.2006, 22:22

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Jaz tudi jem vse. Začela sem pa s krhlom svežega jabolka, nato z dvema in tako naprej. Nikoli nisem takoj pojedla celega sadeža, ampak postopno. Sedaj sem za veliko noč jedla tudi hren in potico, stara je pa 6M.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

30.04.2006, 22:23

clock-img

Anonimen

Tudi jaz sem že od prvega dneva jedla sadje, ker mi je bilo tako zelo dobro, da nisem mogla zdržati brez. Prvih 14 dni se nisem "basala", potem pa sem ga jedla brez omejitev.
Otrok se enkrat pač more navadit nanj, prej ali pozneje, in če ima želodec, ki težko prenaša sadje&zelenjavo, ga bo imel tudi pozneje.

clock-img

30.04.2006, 22:49

clock-img

poliloni

pencil-img

623

Jaz sem se pravtako prve tri mesece zeloooo pazila, potem pa sem počasi začela s kledico solate, enim jabolkom itd. In ta malega ni nič zvijalo!!user posted image  Je pa čisto res, da je to od otroka dootroka odvisno in od razvitosti prebavnega trakta - počasi poizkušaj, pa boš videla, če bo kaka reakcija! Sploh je pa meni dietetik rekel ,da je vse priporočljivo, le v začetku v malih količinah (ne 1kg jabolk ampak 1 jabolkouser posted image ) in ne bi smelo biti nič narobe! Torej kar pogumno!!!

clock-img

01.05.2006, 12:18

clock-img

kati*

pencil-img

649

edini pravi način je, da probaš. Kot si že opazila, so odgovori zelo različni in tudi mnenja stroke so različna. Predlagam da po malem začneš probavati različne jedi in sproti opazuješ ali je morda kakšna reakcija. Pri nas je bilo zelo hudo po citrusih in ananasu. Po zelenjavi, mlečnih izdelkih in čokoladi pa ni bil problem.

_____________________________

lp, K

clock-img

01.05.2006, 19:59

clock-img

mml

pencil-img

4156

Pri nas je imela user posted image  hude krče, ki niso bili odvisni od tega kaj sem jedla. Poleg tega jo je pa še napenjalo, to je bilo pa odvisno od hrane, ki sem jo pojedla...najhujše je bilo po jabolkih (tudi kuhanih) in brokoliju (tega niti ne pogrešam). Nobene reakcije pa ni bilo na solato, kisle kumare, zelje,...
Tako da malo poskusi pa boš videla kako in kaj.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem