dm tole je kot bi brala o moji mali Anitki. No samo da je Anita stara že 6 mesecev in 3 tedne. pa še kar čakamo na obračanje. pri pasenju kravic je podobno - kako minutko potem se pritožuje. mogoče je zadnjih nekaj dni nekaj napredka - pri pasenju kravic ji skozi rokice poporavljam in ji igrače spredaj nastavljam. pa nogice dvigujev in se zibava na bok. pa uno da pokrčiš nogico in obrneš da pokažeš kako se obrne.
se mi pa zdi, da pač otroček rabi določen čas in ko bo pripravljena se bo obrnila.
smo pa pri 6,5 mescih imeli sistematski in jo je pediatrinja pogledala malo bolj, ker sem rekla, da se še nič ne obrača. dala ji je čas do 18 marca (ko bo stara 7 mesecev in 9 dni), sicer pa jo bo dala na fizioterapijo.
vaje iz razvojne nam je pa kar ona pokazala.
če maš uni DVD od vzajemne s telovadbo za mamice in dojenčke - tam so fajen faje (npr una da otročka posedeš med noge in mu na zunanjo stran tvojih stegen daš igračke in ga zvabljaš da se da tko čez nogo). težko je opisat.
sicer pa re someni ped., sploh na sistematskem pri 6 mesecih če ga še niste imeli.
kao naj bi bilo do 7 meseca fajn če se otrok začne obračat. so pa verjetno tudi izjeme ane.