cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

risanje na tekstil

clock-img

14.12.2011, 15:47

clock-img

pupa_b

pencil-img

166

Zdravo,

rada bi risala na bombažne majčke, a tega še nisem počela. Zanima me naslednje:

1. ali je pomembno, kako majčko prej operem? lahko dam zraven tudi mehčalec?

2. kako najlažje "prerišem" neki motiv, ki ga imam recimo na papirju? so kake posebne tehnike za to?

3. ali lahko fiksiram narisano tudi v pečici?

4. katere barve so najboljše? katere priporočate tiste, ki imate s tem izkušnje?

5. vesela bom vsakega nasveta! user posted image

Res hvala za odgovore!user posted image

clock-img

14.12.2011, 19:57

clock-img

Matkurja

pencil-img

1031

IZVIRNO SPOROČILO: pupa_b

Zdravo,

rada bi risala na bombažne majčke, a tega še nisem počela. Zanima me naslednje:

1. ali je pomembno, kako majčko prej operem? lahko dam zraven tudi mehčalec?

2. kako najlažje "prerišem" neki motiv, ki ga imam recimo na papirju? so kake posebne tehnike za to?

3. ali lahko fiksiram narisano tudi v pečici?

4. katere barve so najboljše? katere priporočate tiste, ki imate s tem izkušnje?

5. vesela bom vsakega nasveta! user posted image

Res hvala za odgovore!user posted image

1. Majčka naj bo čimbolj sprana.
2. Motiv prerišeš z indigo papirjem, samo pazi, ker se črta potem pozna in jo moraš obvezno prekriti z barvo. Najboljše, da jo potem prekriješ z obrobno konturo.
3. Pojma nimam. Ponavadi je treba fajn z likalnikom prelikat.
4. Mislim, da so najboljše Javana.
5. ni za kaj.

clock-img

20.12.2011, 18:12

clock-img

artista7

pencil-img

816

Zdravo!

Priporočam ti, da se prvo odločiš, kaj boš risala in slikala in se na podlagi tega odločiš za material. Jaz na majice slikam in to so ponavadi nove majice, vseeno pa ne bi priporočala, da je majica, če jo opereš, prana z mehčalcem (ker je "masten").
Glede barv je dosti izbire; sama kupujem v trgovinah: Antus, Prometej in Art. Barve so lahko ali napihljive ali navadne ali pa močno prekrivne (mislim da firma niti ni nujno pomembna,sama imam z Javano dobre izkušnje). Uporabljam slednje, ker delam na način, da slikam. Kjer je rob, naredim s konturo, ploskve pobarvam. Pri konturi bodi previdna in jo najprej preizkusi na listu papirja, da dobiš občutek kako teče. Svetujem tudi, kar ti je že napisala predhodnica, nariše se lahko z indigo papirjem, če pa ti gre dobro prostoročna risba in bi lahko narisala tako, priporočam belo barvico oz kredo v svinčniku. Trenutno ti svojih majic ne morem pokazati, ampak po mojem ti bo vseeno šlo, važna je volja!
In seveda; v veliko pomoč ti bodo prodajalke v omenjenih trgovinah, saj ponavadi kar dobro obvladajo. Veliko uspeha ti želim!

< Sporočilo je popravil artista7 -- 20.12.2011 18:15:19 >

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

clock-img

20.12.2011, 18:33

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

prerišeš lahko tudi direkt, samo položi na steklo/prozorno podlago in luč daj spodaj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem