cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

razlika med adaptiranemi mleki

clock-img

09.03.2008, 18:57

clock-img

andrej77

pencil-img

185

Lp

Kot že naslov pove, kakšna je v bistvu razlika med adaptiranimi mleki, razen v ceni in velikosti pakunge

sprašujem zato, ker imava težave z dojenjem (hči stara 5 dni) in se odločava med različnimi  znamkami, ne veva pa, kaj bi dejansko bilo najboljše, vsak pa seveda svojo mleko hvali. Prosil bi vas za zakšen nasvet, izkušnjo z različnimi mleki

hvala za pomoč

< Sporočilo je popravil andrej77 -- 9.3.2008 18:58:55 >

clock-img

09.03.2008, 19:36

clock-img

timoteja

pencil-img

524

Baje je Aptamil najbolj prilagojen oz. podoben sestavi in snovem v materinem mleku. Menim da je najpomembneje, kako dojenčki prenašajo posamezno mleko, npr. naša prva hči je pila Hipp in ga je odlično prenašala, druga pa sploh ne, npr. po Novalacu proti kolikam je dobila rdečkaste flekce, tako da ji zaenkrat dajemo Aptamil, ki ga super prebavlja itd. Boste morali sami ugotovili, kaj vam bo najbolj odgovarjalo.

clock-img

09.03.2008, 20:28

clock-img

orka**

pencil-img

201

Mislim, da večjih razlik ni. Najbolj hvalijo Novalac in Aptamil. Je pa odvisno tudi od otrok kako mleko prenašajo. Pri nas je ta velika pila Novalac in Novalac proti polivanju in ga je odlično prenašala. Med tem ko pa naš mali Novalaca sploh ni prenašal, ga je zaprl, krče je imel po njemu pa še bruhal ga je. Pri Aptamilu je bil tudi zaprt, Beba mu tudi ni pasala. Sedaj pije Milumil, kaka pa normalno. Milumil je namreč narejen prav za take ki imajo probleme z zaprtjem. Probajta z enim mlekom, pa bosta videla kako ji odgovarja. Edino kar jaz svetujem, je to, da če le imata možnost ga kupita v Avstriji ali Italiji - boljša kakovost in nižje cene.

clock-img

09.03.2008, 20:30

clock-img

Anonimen

sprašujem zato, ker imava težave z dojenjem (hči stara 5 dni)



Kaksne tezave pa imata?

clock-img

09.03.2008, 20:39

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

isto "sranje", drugo pakovanje

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

09.03.2008, 22:15

clock-img

andrej77

pencil-img

185

težave sicer šele ugotavljamo, ampak enostavno se ne naje po dojenju, verjetno zato, ker med dojenjem enostavno kljub raznoraznim poskusom zaspi, čez 10 minut pa je spet lačna za umret, pa tudi ko je dojenje (po mukah) končano na obeh straneh, je čez eno uro spet na polno lačna ... jutri mamo sicer prvi obisk patronažne sestre, mogoče bomo takrat uspeli locirat kak vzrok

clock-img

09.03.2008, 23:58

clock-img

pikalonca

pencil-img

561

Stanje povpraševanje-ponudba se še uravnava. Pri meni je bilo pri tadrugem otroku isto, saj se je hotel prve dni dojiti vsake pol ure in sem pomislila, da imam premalo mleka in sem si ga začela črpat. A sem videla, da ni v tem vzrok, saj je mleka bilo zanj dovolj. Mislim, da ti bo večina mamic povedalo, da je bilo sprva dojenje zelo pogosto. Ne se ozirat na noben urnik. Pristavljat čimvečkrat, da se bo mleko hitreje tvorilo. Zelo pomembno je tudi pravilno pristavljanje, kajti jaz sem imela pri taprvi zelo velike težave, ker mi mala ni znala lepo zagrabit, ker je bila vellliiik zaspanec in smo jo en mesec pitali po flaški, kadar je pa vlekla pri meni mi je pa samo bradavice cuzljala dokler mi niso vse popokale in zakrvavele. Ampak sva se potem vseeno lepo dojile do 10 meseca. Tadrugega pa do 9 meseca.
Čimmanj napetosti in skrbi in čimveč crkljanja in pristavljanja pa bo vse uredu. Srečno user posted image

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

clock-img

09.03.2008, 23:59

clock-img

Anonimen

je čez eno uro spet na polno lačna ...



Pri taki starosti je to nekaj najbolj normalnega za dojencka...in napornega za mamo. V dveh do treh mesecih se ponavadi vzpostavi prijaznejsi urnik :).

clock-img

10.03.2008, 00:27

clock-img

BlackyMouse

pencil-img

268

user posted image user posted image user posted image

Oprosti za smeške, ampak v tej starosti pupike je to normalno, da veliko poje.


_____________________________

Biti ljubljen pomeni več, kot biti bogat, kar pomeni biti srečen..

clock-img

10.03.2008, 09:14

clock-img

2 Sraki

pencil-img

1159

Ne obupaj z dojenjem. Mi smo se prve tri mesece dojili na eno uro. Priznam je naporno in bi včasih že vse skupaj nekam poslal, vzel adaptirano mleko in bi bilo rešeno.

Počakajta na babico, vama bo povedala kako napreduje, če lepo pridobiva na teži, je vredno še malo počakati in potrpeti. Je pa res prvih nekaj dni ali tednov najbolj napornih in pri tem je dobro imeti nekoga ob sebi, ki ti daje vzpodbudo.

Vse dobro!

clock-img

10.03.2008, 09:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.03.2008, 10:23

clock-img

Mat3ja22

pencil-img

570

tako kot so že predhodnice napisale, vsa adaptirana mleka so po svoje dobra, katero pa bo odgovarjalo tvoji pupi pa boš sama ugotovila. nama najbolj odgovarja Novalac. pa tudi P nama ga je svetovala, ker naj bi bil najbolj podoben materinemu mleku. (sicer pa sem videla da je Timoteja napisala da naj bi bil Aptamil user posted image , kdo bi vedeluser posted image ).
na začetku sem tudi jaz obupavala nad dojenjem, ker sem ga mela vsako uro na zizi. ampak sedaj imam mleka dovolj in zadnjih 14 dni spoloh nisem nič dodajala, vmes prej pa max 1x dnevno al pa še to ne. ( samo kadar se je Nick razburjal potem sem mu dala flaško in videla da je res še lačen, saj mi je po dojenju pojedel še 60 - 90 ml, apamk to je bilo ponavadi pred spanjem)

clock-img

10.03.2008, 10:40

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

ne bi vedela za razlike.
tudi jaz sem se mučila dojiti in ni šlo, zato sem ji od prvega dne doma, vsak obrok dodala, potrebno količino za njeno starost, aptamila in nimam nobene slabe izkušnje z njim. eni pravijo, da zapira, mi teh težav nismo imeli, prej obratno.

clock-img

10.03.2008, 10:44

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

še to.....

pri drugem se z dojenjem ne bom mučila....če mleka enostavno ne bo gremo prvo sekundo na aptamil, ker sem mnenja, da če mleka ni oz. je slabe kakovosti, čudežev ne moreš delat, da bo le to prišlo...

patronažne in p ti polnijo glavo kako je zdravo dojenje in bla bla bla....pravljice za lahko noč, da te samo zmedejo, še posebej ubogo mamico, ki se tako trudi da bi nahranila ubogega otročka....

svetujem, da poskusite z adaptiranim mlekom in boste kmalu ugotovili razliko, če bo po njem umirjena in spala ne se trudit z dojenjem, ker je to izguba živcev in časa.....

srečno


clock-img

10.03.2008, 12:17

clock-img

Anonimen

Jaz imam tri otroke in žal ni steklo pri nobenemu z dojenjem.user posted image  Pa sem jemala Tametil, pa sezamov napitek, pa mlečne stvrai...Nič V P so mi rekli, da se naj kar sprijaznim, ker mleka ni hotelo biti, da če po taprvih dveh ni bilo, naj tudi sedaj ne pričakujem čudežev. Pač tako je.
Baje da najbolj kontrolirano mleko Aptamil in Novalac, ali pa samo bolj naredijo reklamo; kdo ve? V Aptamilu je LCP MIlupan, ki je dober za razvoj možganov in vida. Jaz imam Mullerjevega, je cenejši, dobro ga prenaša, razen ne vem, zakaj ima tako izrazito pikčasto suho kožo?
Se pa strinjam s kristinoLP

clock-img

10.03.2008, 12:27

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

najbolj kakovostna naj bi bila novolac in aptamil...naša prvega ni hotela (meni je lepše dišal user posted image ), zato smo na aptamilu-pa še embalaža se mi je zdela bolj praktična (muller). zdaj pri 10 mesecih pa sploh več ne kompliciram, včasih ji dam tudi milumil z okusom vanilije, hippov mlečni napitek itd. in kombiniram aptamil 2 in 3 user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem