cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

rabim pomoč :-(

clock-img

10.04.2006, 09:42

clock-img

Majabo

pencil-img

553

Punce potrebujem vaše izkušnje in pomoč.
Moj 11 mesečnik je po obrazu, po ličkih in po zgornjem delu vratu dobil rdeče lise. Izgledajo kot lišaji, včasih vidni včasih ne, rdeči, hrapavi, koža je suha, včasih posuta še s pikicami. Revček je na otip kot krokodilček, koža je obupna. Ne kaže pa prav nobenih znakov da bi ga to srbelo.
Ukinila sem alpsko mleko, ceprav skutke in jogurte malica že kar nekaj časa, bom sedaj prekinila tudi s tem.
Je to sploh alergija na hrano? Kaj je to atopični dermatitis? Ima alergijo na sonce in veter??
En flekec se je pojavil ze pred enim mesecem, potem pa izginil, pred dnevi pa se mu je posulo po celih ličkih....pa nisva imela v prehrani nič novega.....res pa je da mu zadnjih deset dni namesto mleka novalaca dajem vsak drugi obrok tudi alpsko mleko...pa ne da je alergija na mleko? :(

Kako izgleda testiranje na alergije pri dojenckih?

LP
T.

clock-img

10.04.2006, 10:58

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

Po moje pa je alergija na mleko - naša je dobila alergijo preko mene - čeprav sva se do takrat izključno le dojili, je dobila suho kožo (bolj na pregibih okončin kot po obrazu). 4 M sem imela strogo dieto brez hrane, ki vsebuje mlečne in jajčne sestavine, in se je stanje takoj izboljšalo. Bili smo tudi na testiranju, ki je pokazalo, da ni alergična ne na mleko ne na jajca. Zdaj postopoma začenjam jesti vso hrano (še vedno jo zjutraj in zvečer dojim) - za user posted image  pa mi je pediatrinja svetovala, naj z mlekom in jajci (tudi s skutkami, siri, jogurti) počakam do 1 leta.

< Sporočilo je popravil Dejča -- 10.4.2006 10:59:33 >

clock-img

10.04.2006, 11:01

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Če bi bil alergičen na kakšno hrano bi imel te izpuščaje ali suho kožo in lišaje še gotovo kje drugje po telesu. Glede na to, da pa jih ima le na izpostavljenih delih je verjetno od sonce ali vetra. Otroci imajo zelo občutljivo kožo in jih je treba kar naprej mazati, seveda pa ni izključeno, da se razvije tudi alergija, saj je znano da alergije lahko izbruhnejo tudi kasneje.

clock-img

10.04.2006, 13:11

clock-img

dix

pencil-img

897

se ne bi povsem strinjala... našega karkoli prizadene se mu vedno pojavi na obrazi (lička + bradica) in na ušesih.

Po telesu skoraj nič, zelo redko kaj pa še to v predelu okoli plenice tako da ne vem če je kriva alergija eli plenica ali robčki.

clock-img

10.04.2006, 13:46

clock-img

Majabo

pencil-img

553

Ali otroka s atopičnim dermatitisom ti lišaji srbijo? Naš mladiček se prav nič ne praska po ličkih, kljub obupno suhi koži. Mažem ga z ribjo mastjo. Ali katera uporablja cinkovo pasto??user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem