Hvala vsem, ki ste do zdaj že odgovorile. Je pa tako, da si je punca že od vsega začetka nosečnosti želela punčko in že takrat nekaj govorila o imenih, vendar je do sedaj ko bo že kmalu rodila, nisem jemal tako resno. Sem mislil, da si bo vmes še kaj premislila. Odkar sva zvedela, da bo punčka, pa skoz govori, kako bi ji dala ime. Po pravici povedano se meni ni dalo toliko ukvarjati s temi imeni, ker itak vem, da karkoli bi predlagal, ona ne bi zagrabila. Sem na začetku z nekaj predlogi že probal, pa je za vsakega najdla kakšen argument proti, od tega da ima že prijateljico s tem imenom, do tega da je imela eno zoprno sošolko s tem imenom, pa da ima od sodelavke otrok že to ime itd. Tako da sem ji potem kar prepustil izbiro. Meni v bistvu ni tako važno, kakšno ime ima otrok, samo da je normalno ime. Ti dve imeni sta obe zelo normalni oz. običajni in tudi meni všeč, ampak se mi zdi nenavadno otroka klicati po obeh imenih. Ko sem že pristal na ti dve imeni skupaj, pa izvem da jo bomo tako morali vsi tudi klicati. Punca pravi, da drugače nima smisla dati dveh imen. Ob prigovarjanju naj dava samo prvo ime, pa ne popusti in pravi, da ji zveni prazno brez drugega, da se je v teh mesecih že toliko navadla na to kombinacijo, da ne bo šlo. Jaz pa tudi nočem bit preveč trmast in za vsako ceno biti proti.
Je pa dober nasvet, da bi ji lahko rekel, da naj drugo ime prišpara za naslednjo punčko (če bo), vendar ima tudi že za drugo punčko pripravljeno kombinacijo drugih dveh imen. Zanimivo pa je, da v primeru, da bi bil fantek, bi dobil pa eno samo ime , in sicer ima pripravljena imena kar za 3 fantke . Pa tudi meni so vsa od teh treh imen za fantke všeč, eno še posebej. Ko sem jo vprašal, zakaj bi pa fantki imeli le po eno ime, mi je pa rekla, da ji za fantke ne potegne z dvema imenoma. Tko da, res ne vem kako bi rešili to. Sej vem, da je najbolj važno, da je dete zdravo, ampak ideja o dveh imenih mi nekako ne da miru. Pa tud ne vem, če bi jo vsi hotli striktno klicat po obeh imenih. Se že vnaprej bojim, da bo moja draga imela preveč dela z opozarjanjem okolice glede dveh imen in posledično sekiranja, še posebno ko bo otrok že malo večji in bo imel svojo družbo.