writing-img

rabarbara

clock-img

28.02.2013, 09:43

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Že par let hočem nekaj spečt iz rabarbare in danes sem se končno opogumila in kupila 2 stebli. Še nikoli je nisem uporabila v peki, poskusila pa sem tudi samo 1x na avionu.
Imam še doma maline in jagode (zmrznjene), baje gre odlično skupaj z rabarbaro. In imam eno krhko testo (kot za pite)

Zdaj pa rabim nasvete, kako in kaj pripravit. Steblo je dolgo, na začetku rdeče proti koncu bledi v že skoraj zeleno barvo. Kaj je ta del tudi uporaben?
Je treba olupit vse?
Kako dolgo stoji v hladilniku?

In kaj naj naredim, imate kak preverjen recept?

clock-img

28.02.2013, 13:25

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

Jaz jo imam doma in jo uporabljam za kompote, pa tudi skutni zavitek z dodatkom rabarbare sem večkrat pekla. Jo pa vedno olupim in nato uporabim celotno steblo.

clock-img

28.02.2013, 14:30

clock-img

constanca

pencil-img

425



Ma to sploh ne rabis v hladilnik dajat. V smislu: porabi takoj.

Rabarbara je super zadeva.
Jaz jo dostikrat naredim kot pito. Krho teso pol pa gor namecem rabarbaro, ce imam se jagode. Potem zmesam mleko, smetano, zlico ali dve vanilijevega pudinga, jajcek ali dva, sladkor. Das v pecico in to je to.

Potreses s sladkorjem. Vcasih serviram z malo vanilijevega sladoleda, vcasih smetano, navadno pa z nicemer, ker prej gre.

Pol mam pa se en preizkusen recept, ce hoces je pa kao. potopljena rabarbara v testu. Tudi ok. Samo nam je prva varianta boljsa in glede na to, da imas samo dve steblci, je bolj za pito.

Oleseneli del daj stran. Lahko odlomis in posledicno se ti bo odtrgala se tista rdeca oz.. zelenkasta koza po vrhu. To odstrani stran. Kar tako v trakcih trgas.

Upam, da sem ti kaj pomagala.


clock-img

28.02.2013, 14:47

clock-img

Hope2

pencil-img

7572


IZVIRNO SPOROČILO: constanca

Rabarbara je super zadeva.
Jaz jo dostikrat naredim kot pito. Krho teso pol pa gor namecem rabarbaro, ce imam se jagode. Potem zmesam mleko, smetano, zlico ali dve vanilijevega pudinga, jajcek ali dva, sladkor. Das v pecico in to je to.


Upam, da sem ti kaj pomagala.



Ja, tole me zanima, ker imam glih testo za pito. A vse to zmešaš skupaj in nič ne kuhaš, samo tak poliješ čez testo in daš pečt? Kolk mleka na 2 žlici pudinga? Pa kolk smetane? A testo kaj prej na pol spečeš ali vliješ direkt na surovo? Daj mi mal približno količinsko napiši, prosim

clock-img

28.02.2013, 14:57

clock-img

constanca

pencil-img

425

joj, jaz to ponavadi delam, ko imam guzvo, zato gre vse bolj tako od oka al kok ze recejo.

Testo polozim v protfan za pite. Potem narezem rabarbaro na kocke. Ca. 1 cm max. in jo ppotresem po tem testu. Ev. se drugo sadje. Vse je surovo. Potem pa zmesam ca. 3 deci vse skupaj iz mleka, sladke smetane recmo pol, pol. Pa dodam se jajca, sladkor, ca. dve zlici pudiga. Tolk, da pride skor do vrha. ampak ne previsoko, ker naraste tudi se. Potem dam na sredo pecice na ca. 180 stopinj. Pecem po obcutku. Nekako vidis po vrhu kako je peceno. Je pa to sigurno najmanj pol ure do tri cetrt ure.

Ves, pol zna po vrhu malo razpokat, ker rabarbara spusti tekocino, ampak to tudi pri vsem drugem sadju (jaz to delam iz vsega moznega, vcas dodam na dno se mandlje, pa po vrh maljdljeve listice itd). Sam pol ce pocukras, se to mal skrije. Upam, da ne bos razocarana. Ce bos naredila, te prosim za feedback. Da vidim, ce so samo moji morda nezahtevni jedciuser posted image

clock-img

28.02.2013, 15:00

clock-img

constanca

pencil-img

425

no lej, prav sram me je kako sem ti to razlozila kot eni, ki fertig produkte gura v kuhinji. In jaz to tebi, k se vedno cudim kaj vse ti skuhat znas.
Prav groznouser posted image sram me je.

Ampak, ce jaz kaj ne poznam mi je tud fajn, ce mi kdo dobro razlozi, ker se podvprasanja redno pojavljajo. Tko, da vsak po seb sklepa, a neuser posted image

clock-img

28.02.2013, 15:44

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Hvala, ma super razloženouser posted image . Vse mi je jasno in bom jutri že najbrž naredila. Bom poročala.

Ko sem bila mala sploh nisem slišala za rabarbaro, v študentu mi jo je teta prvič pokazala ampak mi ni bilo jasno, kako je to lahko sploh dobrouser posted image in tako nisem nikoli sploh probala ali gledala ali karkoli. In potem enkrat na avionu dobimo sladico, itak lačna ko hudič in probala in je bilo ful dobro, možu tudi... tak da zdaj ko sem zbrala pogum in kupila, rabim seveda vse možne nasvete in seveda uspeti morauser posted image

Kar se tiče opisa, pa jebi ga, ker ponavadi testo za pite prej mal popikaš z vilico in spečeš na pol, tak da me je zmedlouser posted image včasih te tudi preveč znaja oz izkušenj zmedeuser posted image user posted image oz nikoli se ne nehamo učituser posted image

Hvala tiuser posted image

clock-img

28.02.2013, 16:03

clock-img

constanca

pencil-img

425

a no vidis, pikanje sem pa pozabila omenit. To dela tamal, verjetno zatouser posted image .

Ja res, vec znanja, vec podvprasanj. user posted image

Jaz sem se jo tudi navadla nucat v zadnjih 3,4 letih. Prej jo nisem poznala.

clock-img

01.03.2013, 10:22

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Poročilouser posted image

Zakaj mi ni noben povedal, da je rabarbara kislauser posted image ? Malo sem itak priredila recept, ne morem iz kožeuser posted image . Rabarbaro sem olupila, narezala in skupaj z jagodami in veliiiko sladkorja pokuhala. Nato sem sadje dala na testo in zalila s pudingovo maso ter dala pečt. Vse je super zgledalo, super strdilo, vse ok, ampak zaradi rabarbare vleče ne kislouser posted image - je tako osvežilno. Saj je drugače ful dobro, diši, okusno, samo sem pričakovala čist sladek okususer posted image . Mi je všeč tudi tale krema, nisem še nikoli kaj takega delala, tako da bom še v prihodnje kaj takega naredila, samo brez rabarbareuser posted image .
V ponvi mi je ostalo še malo omakce od pokuhanega sadja in če dam čez pito-tortico, pol se kislost več ne čutiuser posted image

Glede na to, da naš malček ne konzumira več nobene torte ali muffina ali peciva ali piškotov, je tole še vseeno bil uspeh, ker je celo 3 žlice pojedeluser posted image

pO VSEJ verjetnosti več ne bomo kupili rabarbareuser posted image . bom pa shranila ta recept, mi je všečuser posted image

clock-img

02.03.2013, 20:19

clock-img

constanca

pencil-img

425


:) kisla je ja. Sem misnla, da si to na letalu opazila. Morda le niso s cukrom sparali.
Nam pasa ta okus. Taki pac smo.

Me veseli, da je vsaj delni uspeh. Ni nobena super kulinarika, ampak resitve v pomanjkanju casa.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem