cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

računalničarke prosim za pomoč....

clock-img

17.04.2007, 19:13

clock-img

pajčolanka

pencil-img

679

in sicer me matra word in reeeees ne vem več kaj narediti in sicer v wordu imam odprto orodno vrstico s samooblikami, risanjem, risanje kvadrata, kroga, diagrama, oblikovanje slike itd...skratka orodna vrstica spodaj in ko jaz želim nap. narisati krog ali kvadrat, kliknem spodaj na krog in ga narišem, vendar ko spustim miško in je krog narisan se okoli njega pojavi okvir. tak siv z poševnimi črticami ki ga lahko povečam ali pomanjšam tako da postavim na eno stranico tega črtkastega okvirja. problem je ker recimo želim nad krogom ki sem ga narisala nekaj napisati, ker ne morem. takoj ko kliknem nad ali v bližino kroga se pojavi ta siv okvir in vsako poiskušanje je odveč.  enako je če želim uporabiti katero koli orodje nap. narisati črto, narišem črto in ko spustim miško se okoli nariše ta siv okvir.

prosim lepooooo, a je možno kako tole funkcijo al kaj za vraga je to izklopiti ker delam seminarsko in je tako da moram potegovati črte od enega kvadrata do drugega in čisto zraven črtic ali kvadratov napisati kakšno besedo pa ne morem ker  se vedno pojavi ta siv okvir. res ne vem kaj naj naredim razen da se odjavim od izpita kar pa nebi rada ker sem se precej učila.  še nikoli nisem zraven kakšne seminarske jokala pri tej pa sem. res, vzela mi je pol leta življenja. zato reees prosim za pomoč.

clock-img

17.04.2007, 19:20

clock-img

Anonimen

stismni escape takoj po tistem ko stisneš gumb za risanje določene oblike. Načeloma siv okvir izgine in ti normalno rišeš izbrane oblike.


Te bom prestavla na tehnično pomoč oz. na tehniko. Pa ne mi zamerit.

clock-img

17.04.2007, 19:30

clock-img

pajčolanka

pencil-img

679

pikec ne zamerim itak da ne, če prestaviš, pač najprej mi je prišla na pamet čvek na RR pa sem kar tja fliknila temo, pa ne ker se mi je nebi dalo ampak ker sem že tako sita te seminarske da...no coment...
bom pa probala tvoj nasvet...

clock-img

17.04.2007, 19:38

clock-img

pajčolanka

pencil-img

679

 probala pikec milo rečeno si mi podarila pol leta življenja, resno.  in šanso da nardim izpit. nimaš pojma kako sm ti za tole hvaležna...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
aja še neki me muči sm skori pozablauser posted image
ko  rišem diagram-kvadratek in pol dol črte in drugi kvadratki spodaj a ne, vglavnem in ker pač gre v vsak kvadratek neki besed-različno dolgih, se mi zgodi da potem računalnik kar po svoje  naredi velikost besed, ne da jih prilagodi ker jih pomanjša tudi na pisavo 2 recimo ali pa  9.5 itd... ne znam pa da bi ustrezen kvadratek prilagodila po velikosti ker je spet tam ta siv okvirček, sem probala v power pointu tam gre normalno, ne znam pa v wordu....in pointa v word pa spet ne znam prenest. mi lahko še tole prosim pomagaš?user posted image

clock-img

17.04.2007, 20:13

clock-img

Anonimen

čak moram najprej pogruntat kaj sploh sprašuješ user posted image

clock-img

17.04.2007, 20:15

clock-img

Anonimen

a lahk še enkrat pojasniš kaj bi rada naredila.

A delaš tabelo ali graf?

clock-img

17.04.2007, 20:44

clock-img

pajčolanka

pencil-img

679

delam diagram-organigram, imaš spodaj v spodnji orodni vrstici narisane tri krogce in puščice kao vsaka puščica k naslednjemu krogcu, in pol izberem ta prvi diagram.  zgoraj čisto levo ta prvi. 

clock-img

17.04.2007, 21:23

clock-img

Anonimen

besedilo v kvadratku organigrama lahko urejaš na popolnoma enak način kakor besedilo v wordu.

Označiš tekst pol pa določiš velikost in font črk tako kot v wordu. Poleg tega lahko besedilo poravnaš z istimi gumbki kot navadno besedilo. DA ti ne dela čudnih zadev daj obojstransko poravnavo.

Če te še zaseksuje lahko greš pod format  - modyy styla in potem spreminjaš nastavitve teksta tako kot v normalnem wordu ali kar z gumbki, ki so gor, ali pa greš na roletni meni - format in tam določiš parametre, ki jih želiš spremenit. S tem dejansko spremeniš stil v katerem trenutno pišeš, tko da je fajn, da že prej ustvariš nov stil (recimo normal1 ali kaj podobnega).

Upam, da sem razumljivo napisala.

clock-img

17.04.2007, 21:58

clock-img

pajčolanka

pencil-img

679

ja razumem, sem delno rešila samo velikost pisave vseeno po svoje miksa. mogoče jo prilagaja ker sicer svega nebi spravil na eno stran. ne vem, bom naredila pa viseči diagram pa bo po moje tud okej.

pikec fuuuuuuuuuuuul ti hvala, res si mi podarila neki življenja in živcev ker tako kot pa me je tale seminarska milo rečeno jebuser posted image me pa že dolgo ni kaj. res.
res hvala hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sej bi prilepila še eno lepo slikico pa zgleda z mozilo dol z svojega kompa ne znam. pač umetniška duša, ki je skregana z informatiko in se bo po moje do konc faksa spraševala kaj imasta informatika in uprava skupnega.
bogu hvala vsaj za RRuser posted image



clock-img

17.04.2007, 22:09

clock-img

Anonimen

pač umetniška duša, ki je skregana z informatiko in se bo po moje do konc faksa spraševala kaj imasta informatika in uprava skupnega.



Jst sem po poklicu umetniška duša - pa moram znat kr neki računalništva, takle mamo na tem svetu. user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.04.2007, 22:49

clock-img

pajčolanka

pencil-img

679

a res umetniški poklic imaš? joooj lepo... jaz sem v SŠ oboževala-milo rečeno  zgodovino umetnosti, živela sem za tiste ure umetnosti poleg prakse ki sem jo enako oboževala, no sedaj pa sem pristala na upravi, ker sem glede poklicev povezanih z umetnostjo bila skeptična glede zaposlitve.  sedaj pa komaj čakam na poletje da bom imela malo miru pred faksem, se bom posvetila malo slikanju na steklo itd....in bom samo in samo ustvarjala. poleg tega da bom hodila v službo in pedenala dedca.
ah vem začvekala sem-ja še en babji hobi.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem