ali sem jaz čudna ali so vsi ostali čudni okoli mene
Hm, kadar se človek znajde v takem primeru, navadno on vozi v narobe smer (pač družbeno gledano), vendar to še ne pomeni, da ni "prava" zanj. Nekateri s(m)o rojeni za plavanje proti toku
. Ne vem, če si ti. to boš sama ugotovila.
Na tvojem mestu bi verjetno najprej opravila z vzrokom vseh težav: tvojimi traumami iz otroštva, ker to te bo pestilo, ne glede na to s kom boš živela in kako težka boš. Ljudje grejo čez neverjetna grozodejstva, meni ni jasno, od kod jim pogum, volja, kako neverjetno zreli so nekateri ljudje... Jaz jih samo občudujem! Ampak obstajajo in da se!
Dobro je, da si kolikor se je dalo, omejila stike z domačimi, da si si ustvarila svoje življenje, zdaj pa je čas, da greš še en korak naprej, saj vidiš, da te še vedno muči, čeprav si naredila že veliko. To ti lahko da energijo za naprej - da veš, da se da in da veš, da si ti tega sposobna!
Sem optimistka in upam, da ti hoče tvoj mož samo dobro in ga po svoje razumem: kadar je partner zagrenjen, nezadovoljen sam s sabo, bi vsi radi, da bi nekaj (tisto, zaradi česar je tak), spremenil. Morda on vidi samo fizični razlog, ne vidi pa psihičnega razloga zadaj - zakaj si se zredila. In bi rad, da bi shujšala, da te to ne bi več morilo. Ti pa tega nočeš. Meni se je tu utrnila misel, da morda nočeš shujšat tudi zato, ker te te kile opozarjajo na tvoje rane, ki jih še nisi rešila. Da ti telo ne da, da bi šla naprej, dokler tega ne rešiš. In tudi ti tega zavestno nočeš, ker veš, da ni problem v teh blesavih kilah. Tvoj partner pa tega ne ve.
Verjetno boš rekla: kako ne ve, če sem mu pa povedala, kaj se mi je dogajalo! Ampak ljudje, ki se jim ni nikoli nič takega zgodilo, si niti približno ne morejo predstavljat, kako hudo je lahko to. Sploh če poveš bolj na splošno. Ključ pri teh pogovorih so
detajli. Šele pri detajlih si ljudje lahko predstavljajo, kako grozno je nekaj bilo. To velja povsod: če pogledaš, kaj se te dotakne v pesmi, kaj te dotolče v filmu - to so tisti detajli, ki ustvarijo vzdušje... To je tisto, kar je presežek, da se lahko res uživiš. MOgoče ga pelji gledat kak film (oz. si ga sposodi, zlowdaj...) na to temo in mu povej, kaj se je tebi dogajalo, kako si se počutila, da tako kot ta lik,... Da te bo boljše razumel. Da bo videl, kaj se skriva za temi kilami, zakaj so sploh tu... Ker njemu ni jasno.
On misli, da je to problem, da si zaradi videza zamorjena, da zato nikamor ne greš in samo na njem visiš. Resnica je pa, da je to samo simptom, razlog je pa drugje.