cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

prezivnina

clock-img

20.12.2008, 12:14

clock-img

puncka88

pencil-img

1

Lep pozdrav vsem.

Kot ze v naslovu teme vidite imam vprasanje glede prezivnine. In sicer - stara sem 20 let. Moja mama je odsla v Nemcijo z drugim moskim in me pustila pri ocimu. Imam 2 polbrata. Prvi je soloobvezen, drugi pa ne hodi v solo. Svojega bioloskega oceta ne poznam ampak mi nakazuje prezivnino. No zanima me. Moja mama ko je odsla v Nemcijo ni zelela z mano narediti pogodbe glede prezivnine, saj takrat nisem hodila v solo. Zdaj ko hodim v solo ( 3 leta ) pa tudi ne zeli narediti z mano pogodbe ker bi jo lahko tozila ce mi ne daje prezivnine. Prezivnine mi ne dava redno. Takrat ko me rabi mi da prezivnino v drugem primeru pa ne. Sedaj smo v sporu in to izkorisca. Pravi da denarja nima, a daje ga bratu ki ne hodi v solo. Zanima me kako naj resim ta problem, da mi ne bo treba prosit za prezivnino vsaki mesec. Kako naj jo prisilim da mi bo dajala prezivnino kljub temu da smo sprti. Navsezadnje je ona mene zapustila ne jaz nje.

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav.

clock-img

20.12.2008, 13:29

clock-img

vodica

pencil-img

98

Pojdi na csd vse povej in ti bodo povedali kako,ker tam pol izjavo podpišeš pa oni uredijo.

clock-img

20.12.2008, 17:42

clock-img

Anonimen

obstaja preživninski sklad, ki ti plačuje preživnino in jo potem oni izterjajo od tistega, ki bi moral plačevat

clock-img

20.12.2008, 17:46

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Nujno pojdi na csd v vašem kraju in naj ti pomagajo dobiti preživnino preko preživninskega sklada ali pa direktno od matere - v primeru da je mati redno zaposlena, ji vsaj pri nas v slo. to trgajo od plače,če sodišče to določi,  tudi če sama noče, sicer pa dobivaš od sklada.

clock-img

22.12.2008, 19:41

clock-img

Ana08

pencil-img

46

Tožbo za določitev preživnine moraš vložiti na sodišču. Preživninski sklad pa je samo za mladoletne otroke. Poskusi se pogovoriti z mamo. V kolikor bi dosegli sporazum glede preživnine, pa ga lahko podpišeta tudi pri notarju. Če mama noče nič slišati o formalnem urejanju preživnine, ti ostane samo tožba na sodišču. Vloži jo čimprej, saj se šteje dolžnost plačevanja od dneva vložitve tožbe. Sestavi ti jo odvetnik, lahko pa zaprosiš tudi za brezplačno pravno pomoč na sodišču (samo dolgo časa traja, da prideš na vrsto). Več informacij, kako to izvesti, dobiš na vsakem Centru za socialno delo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem