cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

presvetle slike

clock-img

14.09.2007, 11:20

clock-img

Spark

pencil-img

1863

No pa mi pomagajte. Imam fotiča Canon PowerShot A85. No če slikam koga od blizu je slika oz. obraz full osvetljen. Tako, da sploh nimam nobene lepe slikice, ki je slikana na blizu. Kaj bi morala naštimat? Navodila sem pa očitno založila in si z njimi ne morem pomagati. 

clock-img

14.09.2007, 12:21

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

To je pa prekletstvo direktnega fleša, ja. Mislim, da se da pri tvojem fotoaparatu nastaviti moč fleša, če se prav spomnim. Ne vem pa, kje (bom poslala link tele teme mojemu možu, on se bolj spozna).

Najboljša rešitev je slikanje brez fleša, samo ponavadi znotraj ni dovolj svetlobe. Ali pa če slikaš bolj od daleč in obraz zumiraš. Me prav zanima, kako se bo moj mož režal ob mojih strokovnih odgovorihuser posted image .

clock-img

14.09.2007, 13:31

clock-img

Spark

pencil-img

1863

Ej, hvala. Sem gledala vaše slike in so takoooo lepeeeee. Jst bi tut tko slikala. Samo vi imate verjetno boljši fotoaparat, pa nekaj več znanja. 

clock-img

14.09.2007, 18:23

clock-img

Joe

pencil-img

1321

Predvsem imamo boljšo opremo. Z njo (in z zunanjo bliskavico, obrnjeno npr. levo gor v steno/strop) lahko skoraj vsi naredijo fajn fotke oz. jih morajo le dobro izbrati iz gomile vsakršnih.

Odgovor na tvoje vprašanje: najpreprostejše bo, če nastaviš Portret(ni način), nato pritisneš gumb FUNC in čisto na vrhu, kjer piše 0+-, klikneš smerni gumb za levo in tako iz 0 spremeniš na -1/3, -2/3, -1, -1 1/3 itn. S tem fotkiču poveš, da bi rada za tretjino, dve tretjini ali za celo osvetlitveno stopnjo temnejše fotke. Žal boš morala malo preizkusiti, kateri negativni korak je pravi, a najbrž bo to -2/3. Odvisno od razdalje med obrazom in aparatom.

Več kot to ne bo šlo zlepa. Moč bliskavice lahko neposredno uravnavaš trostopenjsko (še) v M načinu, a to je že kunšt. (Midva imava od prej ravno Canonov PowerShot A80, zato verjamem, da je tudi na A85 podobno.)

Če pa te moti razlika med sicer pravilno osvetljenim obrazom in veliko pretemnim ozadjem, potem pa ne moreš veliko narediti s svojim PowerShotom. V principu moraš povišati ISO vrednost npr. vsaj na ISO 200 ali 400, a je ISO 400 fotka na takšnem aparatu že močno šumnata (zrnata). Portretni način je še vedno najboljša nastavitev, tudi v tem primeru (razen če otrok teka kot zmaj v trenutku posnetka).

< Sporočilo je popravil Joe -- 14.9.2007 18:25:54 >

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

clock-img

17.09.2007, 08:59

clock-img

Spark

pencil-img

1863

Hvala, za odgovor, sem probala in je malo bolje. Še malo pa bom profi. user posted image
Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem