cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

prenehanje dojenja

clock-img

12.12.2006, 14:02

clock-img

tasika12

pencil-img

227

Pozdravljene,
želim si en recept kako naj na najmanj krut način preneham dojiti mojo 21 mesečno hčer. Je zelo navezana na dojenje in sem jo sedaj komaj kaj navadila da se ne dojima več ponoči oz. dobi prvič zgodaj zjutraj, opoldan da zaspi in zvečer. Sicer se tudi vmesa še kdaj spomni, samo ji skušam odvrnit pozornost s kakšno drugo stvarjo. Skrbi me tudi da ne bom imela problemov z vnetjem. Ali je bolje da skušam vsak mesec sedaj umaknit po en obrok, ali kar naenkrat nehat popolnoma. Do sedaj sem namreč spala komaj 4  krat celo noč. Hvala za nasvete.
Tašika.

clock-img

12.12.2006, 14:20

clock-img

vidja

pencil-img

210

Ja, jaz sem najprej rekla, da ponoči ni več mlekeca in je dobil lahko samo vodo. Ga je kar hitro minilo, pol pa postopoma zmanjševanje za en obrok,zadnji je bil jutranji in tega smo potem najlažje ukinili, tako, da sem ga znečim zamotila. Ja, začeli smo pa odstavljanje tudi nekje pri 21 mesecih. Saj bo šlo, mogoče bo kak teeden kriza, potem bo pa bolje.

clock-img

12.12.2006, 16:43

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

jaz tudi mislim, da je napredek, da se ponoči več ne dojita;

midve sva ponoči nehali pri 14-najstih mesecih, podnevi pa sva se dojili do pred enim mesecem, (19 m.) ko sem dobila nek močan trodnevni antibiotik (sem pozabila rečt zdravniku, da dojim); pa dva dni ni bilo strašne krize, pa sem kar rekla, zakaj pa ne bi midve nehali in je kar šlo; k sreči še nič ni kaj govorila, da bi me še besedno prepričevalauser posted image , tak da je šlo zlahka.

Mislim, da je postopoma zagotovo bolje, čeprav jaz nisem imela sploh problemov z dojkami, pa sva se nekje dojili 2-3 krat na dan.


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

12.12.2006, 21:06

clock-img

mika

pencil-img

6485

Sicer se tudi vmesa še kdaj spomni, samo ji skušam odvrnit pozornost s kakšno drugo stvarjo.



in to naredi vsakič, ko bi se dojila. tako sem jaz našo odstavila. stara je bila 18 mesecev. ko je bila vztrajna sem ji rekla, da je zizi šel k majnhi pupi in potem je ona to vzela za res. pred njo se nisem preoblačila kakšne tri mesece. me pa še zdaj šlata in jo vprašam kaj delaš? pa pravi : ziziko iščemuser posted image ....... naaaašla sem zizikoooouser posted image . in tako je skoraj vsak dan, pa bo nsalednji teden stara dve leti.
tri mesece po prenehanju, pa sploh ni več vedela zakaj je imela ziziko, le iz vsega srca se je razveselila. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem