cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

premalo mleka

clock-img

19.06.2008, 18:23

clock-img

katicka

pencil-img

280

imam 10 dni staro hči in se dojiva. ker imam vdrte bradevice se dojiva z nastavkom. mene zanima če je normalno da se podojiš in da je čez 15 min spet lačna, včasih pa takoj ko še kupčeka ne podere. mene je strah da mi mleka premakuje, samo mi kr teče in ne vem kaj naj naredim ker je skozi lačna.user posted image včasih si ročno iztiskam mleko in ji ga dam po steklenički( do zdaj je bilo to cc.4), takrat pa se ne joče in zaspi. mene zanima kaj mi priporočate al naj kupim mlečno formulo in ji jo dodajam, in če mi priporočate katera je najbolša in koliko stane približno. 

clock-img

19.06.2008, 21:26

clock-img

matea1

pencil-img

90

Pojdi na sosednji forum Dojenje na www.med.over.net

Tam ti bodo izkušene svetovalke znale najbolj pomagat.

Ne obupat prehitro ...

clock-img

19.06.2008, 21:40

clock-img

*Naja

pencil-img

618

Ne vem zakaj bi ji dodajala, če praviš, da ti mleko kr tečeuser posted image Kako dolgo se pa doji user posted image , da zahteva po 15tih minutah spet? Mogoče pa poje bolj malo in zato želi večkrat....mogoče se samo crklja....Tvoje dete je staro komaj 10 dni, proces ponudbe in povpraševanja se pri vaju šele vzpostavlja....če želi, jo pač večkrat pristavi. Jaz si na tvojem mestu nebi nič črpala mleka....
Moja dojenčica je stara 4,5 meseca in se ves čas polno dojiva. Nikoli si nisem črpala mleka, pojma nimam, koliko ml poje pri obroku...se pač ravnaš po številu pokakanih in polulanih pleničk....tudi moja Naja se je v prvih dneh zelo pogosto dojila, a se je čas med posameznimi podoji nato podaljševal.
Jaz ti svetujem, da se prilagodiš otročku, pa veliko užitkov pri dojenju.


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

clock-img

20.06.2008, 00:11

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

20.06.2008, 08:29

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Pri tako malem je vse kar pišeš normalno. Takne štručke še nimajo svojega ritmauser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

20.06.2008, 10:05

clock-img

nia5

pencil-img

4698

Jaz bi ti pa svetovala, da si črpaš mleko, vsaj dokler ne boš prepričana da imaš mleka dovolj. Jaz sem si ga začela črpat že v porodnišnici, da sem ga ziher imela dovolj, zdaj pa mam že cel zamrzovalnik mlekauser posted image . Boljše preveč, kot premalo, saj količino mleka lahko kdajkoli zmanjšaš, povečati pa ga po določenem obdobju več ne moreš. Ne takoj obupat in poseč pa adaptiranem mleku, razen če res ne bo šlo drugače, drugače ti ne bo več hotel zizat, saj je otroku dosti lažje pit po steklenički, ker se ne rabi tako mantrat. Odvečno mleko pa lahko porabiš, ko ga ne boš več dojila. Vztrajaj pa čeprav vem da je težko, ampak se splača. Mogoče ti bo celo pumpica pomagala pri bradavicah, da ne bodo tako vdrte, probat ni greh. Sporoči, če bo kak napredek pa vso srečouser posted image

clock-img

20.06.2008, 12:15

clock-img

Taula

pencil-img

6340

drugače ti ne bo več hotel zizat, saj je otroku dosti lažje pit po steklenički, ker se ne rabi tako mantrat.



Moja nima teh težav. Je po flaški in zizi, samo da se je.user posted image  Mogoče se zmatra tako hitro in se odklopi, ko je sita za prvo silo.user posted image  

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)


clock-img

20.06.2008, 13:26

clock-img

janjček

pencil-img

136

tudi naš se doji in pije po flaški, pa ni nobenih problemov, čeprav je patronažna rekla, da ko bo okusil flaško, da se ne bo hotel dojiti. pa se mu kar oči zasvetijo, ko zagleda dojko

clock-img

20.06.2008, 14:04

clock-img

gajči

pencil-img

252

Prvi dnevi z dojenčkom so že tako pogosto naporni, ne si jih še dodatno otežiti s črpanjem. Mleka imaš dovolj, ponudba in povpraševanje se ves čas dojena usklajujeta. In nikakor ji ne dat dodatka, razen seveda če ne bi bile pleničke redno polulane in se ne bi redila.
Vse to kar opisuješ je normalno, novorojenček se pač hoče veliko dojiti, ker je lačen, žejen, ima potrebo po sesanju, si želi tvoje bližine, ima krče, se crklja... Tudi pri nas je bilo tako, zdaj se pa naje v 3min in ima dovolj za 3 ure user posted image

Ti pa tudi jaz svetujem da se malo sprehodiš čez forum dojenje, ki ti ga je že predlagala matea1. Boš bolj pomirjena, to pa je tudi zelo pomembno pri dojenju.
Pa veliko uspeha z dojenjem še za dolgo časauser posted image

clock-img

20.06.2008, 23:00

clock-img

Azzurra

pencil-img

1183

Kaj vaju je kdo pogledal kako je s pristavljanjem? Morda pa se zaradi vdrtih bradavic (oz. nastavka) ne priklopi dovolj dobro na dojko? Ne vem, morda bi bilo za pogledat tudi kaj v tej smeri.
Srečno, želim ti, da bi se vse uredilo.

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

clock-img

23.06.2008, 12:23

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

IZVIRNO SPOROČILO: janjček

tudi naš se doji in pije po flaški, pa ni nobenih problemov, čeprav je patronažna rekla, da ko bo okusil flaško, da se ne bo hotel dojiti. pa se mu kar oči zasvetijo, ko zagleda dojko



isto je pri nas, se dojiva in dodajam, ko pa zagleda dojko, začne skoraj piskat od veseljauser posted image včasih


_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

clock-img

23.06.2008, 22:51

clock-img

selma2

pencil-img

107

Jaz sem zaradi bradavic dojila z nastavkom 2,5 mesecev. In tak so se mi bradavice popravle in zdaj se dojima že več kot 2 meseca brez nastavka.
Glede flašk je res moj jih sploh ne mara samo ziziko vidi.
glede dojenja pa ni nič hudega če se ti tako pogosto priklaplja to je čist ok. Možno je pa tudi, da si je pravilno ne pristaviš. Drugače pa ima Štorklja svetovalke dojenja pa bi bilo pametno tudi tam povprašat.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem