cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

prekinitev DR za določen čas in bolniška

clock-img

19.08.2004, 11:29

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Ojla!

Glede na to da se mi hitro bliža prekinitev DR za določen čas imam nekaj vprašanj. Kot so že nekatere svetovale, bom šla na bolniško. Zdaj pa me zanima nekaj stvari. A si moram kaj posebaj uredit plačevanje delovne dobe? Če bi imela nadomestilo, bi mi tekla delovna doba in zavarovanje, kako je v tem primeru? Zakaj nekatere pravite da je v takem primeru lahko bolniška samo 1 mesec? V glavnem kakšen je sploh postopek? A je potrebno izpolnjevat M obrazce na zavodu za zdravstvo? Kako ste to uredile? A mi v primeru, da nimam nadomestila, prav tako pripada navadna porodniška ali ne? Upam da nisem vse preveč zabluzila in veste kaj bi rada izvedela.

Rok imam pa 30.11.

Že vnaprej hvala in lep pozdrav.

Lunca

clock-img

26.08.2004, 17:07

clock-img

petrapz

pencil-img

17

Sama sem bila v podobnem položaju le da je meni pretekla pogodba 1 mesec po porodu. Ampak mislim, da ti v vsakem primeru pripada najprej porodniški in potem še starševski dopust. Zdravstveno zavarovanje imam urejeno prek CSD in svetujem ti, da se tudi ti oglasiš pri njih in se pozanimaš kaj moraš narediti. Če ti poteče pogodba pred porodom se boš verjetno morala prijaviti na Zavodu za zaposlovanje, ne glede na to ali boš pred iztekom šla na bolniško. Verjetno boš do nastopa porodniške od Zavoda za z... prejemala nadomestilo odvisno koliko časa si bila prej zaposlena.

Lep pozdrav,
Petra

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem