imaš ovseno smetano, riževo smetano s katero komot narediš smetanske omake, juhe....
imaš riževo mleko, ovseno mleko....
prav tako obstajajo riževi pudingi (čokoladni, vanilija)
Ne razumem zakaj bi moral samo zrezke jesti. Pa saj je ogromno zelenjave, pa nadomestkov za mleko, smetano.
golaž s polento, makaroni, špageti bolognese, ali narediš preliv iz ovsene smetane (prepražiš še kakšno kllobaso zraven), testenine z dušeno rukolo in olivnim oljem, testenine z lososom in milijon drugih omak, pečene perutničke, riž, rizi bizi, , zelenjavne juhice (smetanske-ovsene), jota, enolončnice, imaš riževe rezance in lahko narediš zraven v voku ali enostavno v ponvi popečeš zelenjavo...
Pa saj je ogromno jedi. Sploh, če doma kuhaš ni problem nobena dieta brez jajc in mlečnih izdelko. Če pa kupuješ na pol pripravljene jedi, je pa mleko in soja skoraj povsod zrave.
Meni osebno je boljša ovsena smetana, ki skoraj nima drugačnega okusa, kot navadna. Sem imela goste na obisku in sem naredila zelenjavno juho s smetano in noben ni ugotovil, da je ovsena in ne navadna. So vsi bili navdušeni nad juho.
Beljakovine lahako nadomestiš:
-oreščki, losos, stročnice (npr. leča), oves, ogromno beljakovin imajo tudi puranje prsi...
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 5.4.2011 20:19:17 >
_____________________________
http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html