za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Moja hčerka je stara 7 tednov. Pediatrinja je ugotovila, da ji glavica prehitro raste. Ob rojstvu je imela obseg 36cm sedaj pa ima 42,5cm kar je zelo veliko. Res, da je imela ob rojstvu 4170g,vendar naj bi ji prehitro zrastla. Imela bo magnetno resonanco glavice, da vidijo, če bo potrebna operacija, če je slučajno preveč možganske tekočine in je premajhen dovod v hrbtenico. Zanima me, če ima katera od vas mamic tako izkušnjo in če morda ve kaj več o tem.Hvala lepa že v naprej.
21.11.2008, 15:27
lili3
467
Mi smo imeli včeraj uz glavice, ker je tudi malo nad povprečjem. Star je 4 mesece in ima obseg 43 cm, rodil pa se je z 36,5 cm. Glede na to da naj bi prve 3 mesece glavica rastla za 2 cm na mesec ima tvoja , res malo prevelik obseg, lahko pa se tudi zmotijo v meritvah. No pri nas hvala bogu niso na uz ugotovili nič nenormalnega, mi je pa bolje da so mu to pogledali zdaj, pa veš na čem si. Zakaj pa ji ne bodo pogledali kar na uz, glede na to da še nima zaptre mečave? Pa veliko sreče na pregledu!
21.11.2008, 16:29
mala_srčica
4
Uz so ji že dvakrat delali, sedaj pa so ji naredili še magnetno resonanco. Imela bo še ekg, potem moram pa počakati na izvide. V 14 dneh ji je glavca zrastla kar za 2 cm in to je preveč. Upam, da ne bo kaj hujšega, oziroma da se to da odpraviti z operacijo.