cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pravljice

clock-img

23.10.2008, 17:01

clock-img

* Mateja *

pencil-img

1803

Ojla!
kot sem že pisala pišem diplomo. teorija je na koncu, jupi. Zdej se pa lotevam empirije. Zbiram primerne pravljice, živalske oz. basni. A imate kakšno dobro idejo. Jaz namreč poznam ful malo pravljic, sploh pa živalskih.
Rabim pa eno ljudsko, eno slovensko avtorsko in eno tujo avtorsko. MOra biti pa primerna za likovno podoživljanje in za pripovedovanje.

Hvala, če mi boste kakor koli pomagale! Še posebej bi prosila vzgojiteljce za pomoč.

clock-img

23.10.2008, 17:03

clock-img

Pikapolonica_

pencil-img

1395

Volk in jagnje
Lisica in grozdje

(iz Nekoč je bilo... Najlepše pripovedke, avtor: tony Wolf, založba Karantanija)

clock-img

23.10.2008, 17:31

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

V knjižnici imaš zbirke živalskih basni, avtorske od Pregla, Bora ...
VOlk in jagnje je ruska - Krilov.

clock-img

23.10.2008, 17:59

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Jaz sem imela podobno temo za diplomsko, je bilo kar zanimivo. Po mojem je primerna katerakoli pravljica, ker vse spodbujajo domišljijo. Pobrskaj malo na cobiss, pa na wikipediji, boš zagotovo našla kaj primernega in se potem odloči. Tega je itak ogromno. 

clock-img

23.10.2008, 18:15

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Basni itak Ezopove.

Od živalskih zgodb, pravljica to ravno ni, je pa meni fajn tista, ko so pulili repo. Za majhne otroke je super za pripovedovat pa ritem vsebuje, za risat je pa tudi kaj.

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

23.10.2008, 21:23

clock-img

* Mateja *

pencil-img

1803

Hvala! Bom mal počikirala!

clock-img

23.10.2008, 21:45

clock-img

Lejči

pencil-img

520

če ti je kakorkoli v pomoč, naša miška ima ful rada Podkovano žabo. Najdeš jo kot knjižico posebej ali pa v Zlati čebelici. 

clock-img

23.10.2008, 21:59

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Mojca Pokrajculja-koroška pravljica
Babica pripoveduje-slo pravljice

clock-img

24.10.2008, 10:35

clock-img

Rožica I

pencil-img

4047

Muren in mravlje ter  Jež in lisica user posted image

ROŽICA

clock-img

27.10.2008, 20:11

clock-img

* Mateja *

pencil-img

1803

JOj imam en kup knjig zdej doma in kar nevem, kaj naj se odločim. za slov. avtorsko si bom zbrala od A.Štefan Bobek in barčica. za ljudsko še kolebam ali ni Janček ježek ali pa Bela kača s kronico.  Ustavi pa se mi pri tuji avtorski. Tle pa ne vem ni, ker nič ne poznam! Smo na faksu obravnavali le slov.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem