cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

praskanje

clock-img

12.12.2007, 19:49

clock-img

eya

pencil-img

4615

Naš 20mesečnik se zadnje čase rad strma in če ga hočeš od neke prepovedane stvari odnest/odmaknit, te popraska in ščipa po obrazu... Kako odreagirat? Poskušamo ignorirat, samo je kar težko, ker včasih tako zagrabi, da res boli. Pa še prepričana nisem, če je ignoriranje takih izpadov res najboljša rešitevuser posted image

clock-img

12.12.2007, 20:17

clock-img

Eillish

pencil-img

81

No, jaz takih 'fizičnih' izpadov ne ignoriram, temveč zelo nazorno pokažem, da me boli, moti in tega ne bom prenašala. Naredijo pa otroci to takrat, ko so pod vplivom zelo močnih čustev, ki jih ne morejo oz. ne znajo še ustrezno kontrolirati in izbruhnejo v taki obliki. Po mojeuser posted image

clock-img

12.12.2007, 21:08

clock-img

tananejka

pencil-img

1205

Primem jo za roko in rečem zelo strogo in resno: to me boli, ne dovolim, da to delaš!!!
Mi preusmerjamo pozornost v drugih situacijah (npr., ko želi nekaj kar ne more dobit....), ko pa naredi kaj "agresivnega" pa dobi jasno lekcijo, da tega ne dovolimo. Pri nas pomaga, je pa praskanje in ščipanje pri nas bolj izjema....na srečouser posted image
Ignorirala pa jaz tega sigurno nebi.

clock-img

12.12.2007, 23:55

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Ignoriram besede, kar se tiče fizičnih stvari (in pri večjih verbalnih ne morem ignorirat), pa povem, da me boli. Ampak glej, na kak način mu razložiš, ker se lahko zgodi, da se začne jokat, ko rečeš, da te boli.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

13.12.2007, 08:20

clock-img

honey

pencil-img

2567

Pri nas ni pomagalo nič, če smo mu dopovedovali, da boli. Je moral sam izkusit da to res boli in potem je hitro nehal. Tako da, če me je udaril, ugriznil, uščipnil ipd. sem ga enostavno nazaj. Ne sicer močno, ampak toliko, da je čutil, da to boli in je potem hitro nehal. Nekaterim otrokom samo besede žal ne pomagajo - pri našem je že tako, da mora vse sam poskusit, potem pa verjame user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem