cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

povišan krvni tlak in dieta

clock-img

21.04.2006, 19:37

clock-img

minka74

pencil-img

14

Sem v 10 tednu in ginekologinja mi je zaradi možnosti povišanega krvnega tlaka predpisala dieto. Rekla je, da je to preventivno zaradi zadnjega tormesečja in da bom takrat, če se ne pazim, imela lahko probleme. Že zdaj pa mi gre vse v kile sem ze +4. No povedala je da ne smem slano, pa sladkega, pa po 19 uri nič,.. Mene pa zanima, če je katera od vas bila kdaj na taki dieti, kaj je jedla?

Hvala ciao.

clock-img

21.04.2006, 20:00

clock-img

sazi

pencil-img

5175

zame to ni bila nobena posebna dieta, saj že v splošnem jem manj oziroma neslano - slanega pač ne maram - še dobro, ker imam probleme z visokim pritiskom. Jem normalno hrano, le da jo zelo malo solim (mož pravi da ničuser posted image ), pa nikoli ne jem raznih čipsov in podobno slanih zadev, kak pršutek pa samo za okus - zelo redko v zelo majhnih količinah.
Jaz s kilami nisem imela problema (cela nosečnost +9,5kg), pa se mi je kljub vsemu v 7. mesecu tako dvignil pritisk, da sem nekajkrat omedlela, potem so mi pa 2 tedna pred rokom sprožili porod. Težave imam še sedaj 3 mesece po porodu in grem naslednji mesec na pregled.
Tako da čimbolj se pazi - ni pa potrebna posebna dieta, le v glavi imej zasidrano, česa ne smeš, pa ti takorekoč vsa hrana ostane na razpolago, le malce prirejena. Če je pa G mislila res na neslano dieto - to sem imela pa v porodnišnici in sem VSE dobila neslano - še poseben neslan kruh - samo kaj takega se mi zdi za preventivo pretiravanje (pri meni je šlo žal za kurativo - na mojo lastno željo).
No upam, da ne boš imela teh težav in srečno in zdravo user posted image  ti želim.

clock-img

22.04.2006, 13:29

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Jaz sem imela v 1. user posted image  že na začetku povišan krvni tlak in proteine v urinu tako da mi je G rekla, da lahko na dan le 3g soli, pa izogibat sem se morala konzervirani hrani. Saj v bistvu je to veliko bolj zdravo, pač ješ sveže jedi in malo moraš razmišljat, kaj boš in kaj ne. Ampak vsaj malo soli na dan je treba, ker drugače pa spet ni v redu.

clock-img

04.05.2006, 19:15

clock-img

miši

pencil-img

507

če lahko vprašam mimogrede, koliko pa ste imele pritisk?

clock-img

06.05.2006, 17:08

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Moj je bil 145/100

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem