IZVIRNO SPOROČILO: stunfek
Kaj pa posvojitev iz Indije? Na primer, da jaz vzpostavim kontakt s sirotišnico in vse. Ali teoretično lahko to speljem brez kakšne posebne aktivne vloge institucij v Sloveniji? Kje se recimo zatakne pri mednarodnih posvojitvah in kje lahko pomagate vi?
Kaj pomeni brez aktivne vloge institucij v Sloveniji?
Vsaka posvojitev mora biti odobrena tako da povsem brez institucij ne gre. Lahko si pa vse ostalo uredite sami in pridobite samo soglasje, kar je podlaga za državljanstvo in potni list.
Kar se tiče zakona lahko v Indiji posvojite brez zadržkov.
Naš zavod v Indiji ne deluje zato vam ne moremo ponuditi polne pomoči. Mi namreč sicer pare spremljamo na celi poti kar pomeni, da par tudi v tujini ni sam ampak ima vedno spremljevalca. Tega v Indiji ne moremo speljati.
Zato vam lahko pomagamo samo v Sloveniji. Znani so mi normativi, ki jih Indija zahteva. Pomagamo pri pripravi dokumentov in malo olajšamo skakanje pri pridobivanju potrebnih dokumentov. Toliko kolikor se da uporabiti izkušnje s posvojitvami v drugih državah.
V tuji državi bi pa morali urediti vse sami. Žal nimamo možnosti da bi delovali v toliko različnih državah.
Je pa za tako pomoč potreben oseben kontak in ne samo internetni.
Zavod S.O.S, otroci in mednarodne posvojitve
sosotroci@gmail.com