cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

poroka brez prstana?

clock-img

22.08.2006, 06:45

clock-img

Anonimen

Mene pa zanima, če moraš imeti na poroki prstan? Midva nisva neka prstanomana in že vnaprej vema, da ga nihče ne bo nosiluser posted image ..Pa se mi zdi čisto brezzveze metat ta denar skozi okno (no, razmišljala sva, da kupiva neke najbolj ta poceni, ampak...)
Vem, da prstan predstavlja kao večno zvestobo, neko simboliko, povezanost..Ampak meni je vse to bla, bla, bla...Če bom imela na roki prstan vreden 100 jurčkov mi zato moj dragi ne bo nič bolj in nič manj zvestuser posted image .
Da ne razpredam na dolgo in široko - res me zanima, če se je katera poročila brez prstanov in kao izgleda poroka v tem primeru. Mislila sem, da bi mi v cvetličarni naredili dve taki cvetni rinčki ali kaj podobnega samo za ta dan, zakasneje pa imava tako ali tako planirano nekaj drugega kar naju bo spominjalo na ta dan...

clock-img

22.08.2006, 07:05

clock-img

Anonimen

V besedilu protokola je zapisano, da naj si zakonca (ali kaj sta že v tej fazi) izmenjata prstana. Kaj potem naredita, je najbrž njuna stvar. Pojdita vprašat matičarja, če se vama bo prilagodil. Najbrž se bo, če se bo lahko, ker nekatere stvari so pa v predpisih. Sicer pa če bosta imela cvetlične prstane, to ravno tako šteje, seveda.

clock-img

22.08.2006, 07:12

clock-img

srki

pencil-img

9222

Zanimivo vprašanje si postavila. Mene pa tudi to zanima, zato ti tudi odgovorit ne morem.

Naredi tako, kot ti je svetovala Splišni. Samo po mojem ta tle ni kakšnega posebej napisanega pravila o prstanih.

No, pa čestitke k poroki.

clock-img

22.08.2006, 10:41

clock-img

tulip

pencil-img

917

Izmenjava prstana je samo del protokola, ni pa to nujno, za veljavno sklenitev zakonske zveze. ZZ je veljavno sklenjena, ko  moški in ženska pred matičarjem in pričama  izrečeta svojo voljo ( če so seveda prisotne vse ostale predpostavke, ki se jih zahteva za veljavnost ZZ) .

clock-img

22.08.2006, 11:54

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Za civilno poroko niso nujni.
Vem za par, ki se je poročil med 2. sv. vojno in sta jima prstana posodila prijatelja, ki sta se poročila isti dan. Poroka je bila cerkvena.

clock-img

22.08.2006, 12:12

clock-img

Anonimen

Pa vseeno, glede na tole, izgleda da morata biti tudi prstana:

"Za uradno dejanje sklenitve zakonske zveze izven uradnih prostorov bodoča zakonca zagotovita mizo in primerno število stolov za udeležence. Na mizi mora biti podstavek za prstane in okrasni cvetlični aranžma. Skladno s predpisi, ki urejajo njihovo uporabo mora biti v prostoru postavljen tudi državni simbol."

Še link:
http://www.mojaporoka.com/ponudnik.asp?idponudnik=2

clock-img

22.08.2006, 12:45

clock-img

Anonimen

Menije ideja padla na pamet, ko sem bila zadnjič na eni poroki in je matičar pred poroko mladoporočenca vprašal ali bosta imela prstana ali ne....Tako da po moje gre. Bom pa vprašala, seveda...

clock-img

22.08.2006, 12:51

clock-img

Anonimen

Aja? Potem pa očitno ni treba imeti prstanov. Zdaj me pa prav zanima, čeprav se ne mislim poročiti, s prstani ali brez.user posted image

clock-img

22.08.2006, 12:52

clock-img

Anonimen

U, zdaj sem se spomnila, da imata Jure in Alenka Košir vtetovirana prstana. Ne vem pa, če sta imela za obred "zasilna".

clock-img

22.08.2006, 17:29

clock-img

LARIKA

pencil-img

701

Jaz poznam par, ki nima prstanov. Oziroma ima ga ona, on pa nosi uro. izmenjava je bila meni malo čudna,ampak važno je da je njima všeč.

clock-img

23.08.2006, 12:14

clock-img

LUNA06

pencil-img

1662

Sama mislim da prstani morjo bit!Je pa res, da niso nujno tak velik strošk.Naju prideta oba skupaj 60 čukcov, sta iz belega zlata, moj ima tri male briljantke.
Če ne drugače, ga lahko potem nosiš na verižici ali pa ga imaš samo za spomin.

clock-img

23.08.2006, 18:44

clock-img

Anonimen

No, ja..Tudi 60 jurčkov ni mali denar za nekaj kar ti ne pomeni nič. Vsaj meni se tako zdi. Jaz sem se odločila. Prstanov ne bo. Bodo samo cvetličniuser posted image ..Pol jih bomo pa posušili pa bodo za spomin. Za minimalno denarjauser posted image

clock-img

26.08.2006, 13:31

clock-img

Pi@

pencil-img

119

Ko se prijaviš za civilni obred te vprašajo ali bosta imela prstanauser posted image

12.4.2006 nas je osrečil mali Bor

clock-img

27.08.2006, 07:28

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Naju ni nihče nič vprašal za prstana, ko sma se prijavljala. Sicer pa si jih lahko sposodiš za tisti dan od kakšnega poročenega para user posted image  Po drugi strani pa je še vedno možnost, da vama prstana nekdo podari za poročno darilo, ponavadi je to priča enega od mladoporočencev.

clock-img

28.08.2006, 12:57

clock-img

LUNA06

pencil-img

1662

Naju niso nič prašali po prstanih.
Je pa ta ideja o izposoji kar zanimiva.
Lahko pa kupiš srebrne, zgledajo podobno kot iz belga zlata.

clock-img

28.08.2006, 13:41

clock-img

koala

pencil-img

5539

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Sicer pa si jih lahko sposodiš za tisti dan od kakšnega poročenega para user posted image  

Poročnih prstanov se ne posoja, ker to prinaša nesrečo paru, ki jih je posodil.

Sicer pa lahko par poročnih prstanov kupiš za 30.000.
Ali pa se poročiš brez njih.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

28.08.2006, 13:50

clock-img

LUNA06

pencil-img

1662

A res?To pa še nism slišala.
Pol pa rajš ne izposoje...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem