cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

porodniska, bolniska in prispevki...

clock-img

03.06.2013, 14:23

clock-img

srecna_zvezda

pencil-img

463

Pozdravljeni!

Malo sem ze iz vaje, tudi ne vem ali sem se obrnila na pravo stran foruma, pa vseeno. Ali mogoce veste, kako je v primeru, da se brezposelna, NEnoseca oseba zaposli (v prijateljevem podjetju) in po prvih 3 mesecih placevanja prispevkov ZANOSI ter gre v bolniski stalez. Prvi mesec bolniske mi je jasno, da prispevke placuje se podjetje (tj. jaz), potem pa kdo? Drzava?
Drugo vprasanje se pa glasi; v kolikor bi ta oseba zelela po porodu dobivati polno porodnisko, mora imeti prilive zadnjih 12 mesecev. Ali to pomeni zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniske (torej 28 dni pred PDP) ali na dan poroda? Ce se ta oseba odloci placevati minimalne prispevke (torej ji prijatelj nakazuje minimalno placo, v skladu z zakonom) ali lahko zaradi bolniske (80% placa od minimalne place) racuna dejansko tudi na toliko nizjo porodnisko? Skrbi me da bi zaradi bolniskega staleza v celotni nosecnosti potem prejemala se nizjo porodnisko od minimalno zakonsko dolocene place.
Vsem se v naprej zahvaljujem za odgovore.
lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem