cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

porodniška PROSIM za pomoč

clock-img

12.12.2012, 14:30

clock-img

tijati

pencil-img

101

pozdravljene.....

prosim da mi ena pomaga glede porodniške
-1.1.2012-31.09.2012 sem bila zaposlena (9 mesecev 830 bruto)
-1.10.2012-31.12.2012 sem na zavodu (3 mesece mi priprada nadomestila 630 bruto)

janu, febru, marec pa ne vem kaj naj naredim (IMAM MOŽNOST DA ME ZAPOSLIJO)
- KOLIKO me pride približno če me zaposlijo ali je razlika če sem za 4 ure ali 8 ur zaposlena???

ali naj se zaposlim s 1.1. ali šele 1.2 koliko bi mela porodniške.......sploh ne razumem...

clock-img

12.12.2012, 14:44

clock-img

Penny

pencil-img

798

Samo dve možnosti sta:
a) na dan nastopa porodniške boš v delovnem razmerju
b) na dan nastopa porodniške boš brezposelna

a) vzame se ti zadnjih 12 plač (tu velja tudi nadomestilo, se mi zdi) pred nastopom porodniške, za manjkajoče mesece (če so) pa 55% minimalne plače. Če boš zaposlena za polovični dč, bo tudi plača polovična.

b) porodniška se ti izračuna po formuli 55% od minimalne plače (55% od ca. 588€ bruto) + meseci zaposlitve v zadnjih 3 letih (ampak to je minimalno 12 mesecev - veljajo tudi meseci nadomestila)x% od minimalne plače = 55% od 588+12*2% od 588= ca. 360€ neto

Mislim, da se ti vsekakor splača zaposlit, pa čeprav fiktivno!!! Po preteku porodniške in s tem (verjetno?) pogodbe, ti pripadajo še 3 meseci nadomestila od zavoda.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem