IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Pa sva vzela denarnico v trgovino, ker on ima kao velik denarja... si je najprej kupil brezvezne stvari, ki si jih niti ni zelel...
To je bila dobra sola. zdaj raje 2x premisli.
Mi smo imeli podobno šolo - kupila si je neke (vsaj meni
) brezvezne lepše lizike in je hitro ugotovila, da je par lizik že ena majčka ali mali paket igrač, npr Polly Pocket, ki pa si jih res želi in se z njimi igra.
Sicer smo dogovorjeni tako, da si s svojim denarjem kupi, kar ona želi, pozna pa tudi moje stališče, ki ima tri točke.
Denar za male traparije a la zgoraj lizika se meni zdi stran vržen denar, ona lahko sicer troši, ampak stališče pozna.
Za dobrino, ki bi bila zelo draga, npr. original Uggice (to mi zdaj pride na misel
), bi potrebovala naše soglasje, ker je
ipak to veliko denarja.
In zadnje ,vse, kar si resnično ne želi in česar ne bo uporabljala, je drago. Lizika za 1€, ki zadovolji oči za minuto, je draga. Lego kocke, s katerimi se igra ure in dneve, so med dražjimi stvarmi, ampak niso tako zelo drage, ker jih uporablja in ker ji prinašajo zadovoljstvo.
Njen denar se včasih uporablja tudi delno, npr. ko si nekaj zelo želi, a ne potrebuje, npr. kakšna lepa obleka ali ekstra čevlji. Takrat nekaj participira iz svojega budgeta. No včasih tudi vrnemo v celoti nazaj.