Ne poslušaj opazk. sama veš kaj je normalno in kaj ni. ne moremo pa pričakovat, da bodo troci 5, 6 let stari, zdravi in nafilani z energijo sedeli na miru.
S tem se strinjam, ampak ona navaja druge težave: da se recimo pretepa - višek energije pa se ne sme izražat z nasiljem, pa pika. To pač ni sprejemljivo, ne v vrtcu, ne doma.
Vzgojiteljice po navadi (pri nas) ne težijo za malenkosti, so tudi navajene živahnih otrok... tako da če se njim zdi zadeva čez rob, je po moje boljše pogledat, kaj delamo narobe, kot pa si rečt, da se bo že samo uredilo...
Verjetno pri pediatru, da ti on pove, kam se obrnit. Potem te on napoti k
otroškemu psihologu. Lahko ga pa sama naročiš pri njem: itak imajo vsi pri 3 letih sistematski pregled in poglej, kdo ga je takrat imel - k tistemu verjetno spada (vsaj če se ti je zdel ok).
Druga možnost bi bil kak
družinski terapevt. Kje jih najt ne vem, so pa punce že dostikrat limale linke, pobrskaj, gotovo kaj najdeš.
Pri 5ih letih je po moje res skrajni čas, da ga vzgojite, če je res nemogoč, ker če se bo non stop pretepal, ga nihče ne bo maral - ne otroci, ne vzg.,...mu ne bo fino, ne bo se čutil sprejet in bo samo hujše. In če kot praviš, sta poizkusila že marsikaj, se veliko ukvarjata z njim,... Tako da jaz ne bi prav dolgo čakala, se mi zdi, da ste že dovolj časa čakali.
Lahko je vzrok ljubosumje ali kaj tretjega, ampak v vsakem primeru bi vam verjetno strokovnjak lahko pomagal odkrit in odpravit vzrok.