cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pomoč - plod raste, utripov ni več

clock-img

18.03.2010, 10:39

clock-img

lastovka79

pencil-img

30

Pozdravljene punce,
rabim mnenja oziroma vaše izkušnje.
Da vam razložim moj celoten potek nosečnosti:
31.01.2010 sem imela transfer z zamrznjenčki
13.02.2010 pozitiven nosečnosti test, ßhcg 236
26.02.2010 prvi UZ, endometrij 22mm, GO 13x10 mm, RM ali odmeva ne prikaže - slaba vidljivost
05.03.2010 ponovni UZ, v uterusu GO, v njem sta dva ploda A CRL 5,2 mm (6t+2d). Utripi +, RM 4,2 mm. Srčna akcija normokardna.
Plod B 3,7 mm (6t+0d). Utripi +. Srčna akcija normokardna.
10.03.2010 ponovni UZ. Plod A meri 6,6 mm (6t+4d) Utripov ne prikaže
Plod B 6,1 mm(6t+3d) Utripi+
17.03.2010 ponovni UZ. Plod A meri 7,3 mm (6t+4d). Utripov ne vidi.
Plod B meri 8,4 mm (6t+6d). Utripov ne vidi.

Sedaj imam ponovni UZ jutri in mi je ginekologinja rekla, da če jutri zopet ne bo vidnih utripov, da bo čiščenje. Sedaj vas pa sprašujem, kakšno je vaše mnenje oziroma obstaja možnost, da plod vseeno raste, tudi če ne bi bilo utripov. In kaj bi ve naredile, bi šle potem jutri na čiščenje? Sem trenutno v takšnem stanju, da mi hoče glavo raznest in ne vem, kaj naj si mislim. Ne bi me motilo (ne me narobe razumeti, seveda bi bila v vsakem primeru pretresena, kot sem tudi sedaj), če vsaj ploda ne bi zrastla, to pa rasteta. Prosim pomoč. Ali je možno, da je slaba vidljivost, ker imam tudi nekaj kg preveč na sebi? Hvala za vaše odgovore.

Vrata, za katerimi se skriva dobro, je težko odpreti;
vrata, za katerimi se skriva zlo, je težko zapreti.

clock-img

18.03.2010, 10:54

clock-img

Anonimen

kakor je meni znano zacne otročku srcek bit okoli 7ega tedna.

sama definitivno ne bi šla na ciscenje, ce jutri ne bi bilo zaznati utripov. počakaj kak teden.
zelim ti vso sreco!user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.03.2010, 11:00

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

kakor je meni znano zacne otročku srcek bit okoli 7ega tedna.

sama definitivno ne bi šla na ciscenje, ce jutri ne bi bilo zaznati utripov. počakaj kak teden.
zelim ti vso sreco!user posted image user posted image user posted image

se popolnoma podpišem. Počakaj še par dni, se je že velikokrat izkazalo za zmoto.

Pa srećnouser posted image user posted image user posted image

clock-img

18.03.2010, 11:39

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

lastovka,, naj ti povem, da sem imela podoben primer. Ker je od takrat že skorajda 3 leta, se natančno ne spomnim UZjev po dnevih. Prav tako sem zanosila z ICSI. NA prvem UZju je bil viden en plod, sicer še brez srčnega utripa, vendar je bilo še ne polnih 6. tednov. Čez en teden je bil plod malenkost večji, prav tako gestacijska vrečka. Ginekolog je že takrat bil mnenja, da ne kaže najbolje, vendar sva počakala še nekaj dni. NA tretjem UZju plod zopet večji, vrečka prav tako, utripa še ni bilo - mislim, da je bilo 8t nosečnosti. Še sva počakala, saj je g. rekel, da so možna odstopanja. NAslednji UZ sem imela pri 9t2d. Plod je zrasel še za kak mm, srčka ni bilo. Poslana sem bila na čiščenje. user posted image Tudi na urgenci so vse še 1x pregledali, premerili in bili istega mnenja. Bilo je hudo, vendar nimam kaj. Vsaka stvar se zgodi z nekim namenom. Histološki izvidi so pokazali, da je šlo za molarno nosečnost - MOLO. TAkšna je žal moja izkušnja

clock-img

18.03.2010, 11:54

clock-img

lastovka79

pencil-img

30

Hvala za vaše odgovore in vaša mnenja, saj mi bodo v pomoč pri odločitvi, ki jo bom morala po vsej verjetnosti jutri sprejeti.

clock-img

18.03.2010, 12:25

clock-img

mini86

pencil-img

6050

držim pesti da bo vse uredu..sporočiuser posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

18.03.2010, 12:27

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Če se prav spomnim naj bi se srček videl najkasneje do 8t, 9t, tudi zaradi mogoče kasnejše oploditve.
Če gestatacijska vrečka še naprej raste, srček pa ni viden, potem bo treba na čiščenje.
Jaz sem imela prvi pregled v 8t, ni bilo srčka. Naročena na pregled čez 1 teden, GV je v tem času zrasla, srčka pa nikjer. Sledilo je čiščenje. 

Tudi na urgenci te pred posegom še enkrat pregledajo in izmerijo.
Pri meni je bila tudi molarna nosečnost.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 18.3.2010 12:28:34 >

clock-img

18.03.2010, 12:28

clock-img

lastovka79

pencil-img

30

Hvala mini86. Bom javila.

clock-img

18.03.2010, 12:31

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Jaz se na tvojem mestu jutri še ne bi odločila za čiščenje - počakala bi vsaj do 9. tedna.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

clock-img

18.03.2010, 12:35

clock-img

mini86

pencil-img

6050

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Jaz se na tvojem mestu jutri še ne bi odločila za čiščenje - počakala bi vsaj do 9. tedna.

ja zihr je zihr..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

18.03.2010, 12:49

clock-img

krtačka

pencil-img

214

Jst bi tudi počakala do 9. tedna. Ne vem zakaj sploh ginekologi delajo tako hitro UZje. Jst sm bila noseča 5 tednov ko sem zagledala plusek, na UZ sem bila naročena skoraj mesec dni kasneje, v 10. tednu in je bilo vse lepo videti.

clock-img

18.03.2010, 12:58

clock-img

Anonimen

nemogoče da bi plod rastel,če ni utripa.če bi otrok bil mrtev tudi rasel ne bi več
ne hodi na čiščenje!!!

clock-img

18.03.2010, 13:36

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

nemogoče da bi plod rastel,če ni utripa.če bi otrok bil mrtev tudi rasel ne bi več
ne hodi na čiščenje!!!

če je molarna nosečnost lahko raste, ker gre za nekontrolirano sponatno deljenje celic, zato zgleda kot da ''raste''.
kakorkoli, jest bi tudi počakala.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

18.03.2010, 13:39

clock-img

Anonimen

Počakaj 9 tednov. Tudi jaz sem mnenja da plod ne bi rasel če bi bilo kaj narobe. Držim pesti da bosta tvoja srčka utripala močno!!

clock-img

18.03.2010, 13:42

clock-img

Anonimen

če zarodek odmre, GV praviloma ne raste več.
Kopirano od pušenjaka

clock-img

20.03.2010, 10:37

clock-img

lastovka79

pencil-img

30

Pozdravljene,

toliko da vam sporočim, kako je bilo včeraj na UZ, saj vem, da vsaka od nas potem rada sliši tudi končni razplet, da včasih na podlagi teh naših zgodb tudi najdemo določene odgovore na različna vprašanja, ki se nam porajajo v takih situacijah.
Včeraj sem imela torej ponovni UZ in so ugotovili, da je GV velika 22x14 mm, plodov niso merili, se je pa obema zdravnicama zdelo, saj so me včeraj pregledovali dve zdravnici v UKC-ju, da se vidi nek odmev, toda pravega srčnega utripa na žalost še vedno ne. Tako so me ponovno naročili v ponedeljek na UZ. Nato sem šla tudi svoji osebni ginekologinji na pregled, da slišim tudi drugo mnenje. Tudi ona je videla odmev, toda rekla mi je, da ne kaže dobro, da srček bi že moral lepo biti in lepo biti viden, tako da sem se že kar sprijaznila s tem, da bom po vsej verjetnosti morala iti na abrazijo. Hvala vam še enkrat za vse spodbudne besede in za vse vaše iskrene besede.

clock-img

23.03.2010, 10:56

clock-img

lastovka79

pencil-img

30

Pozdravljene,

samo toliko, da vam sporočim, da imam v četrtek čiščenje s tabletko, žal ni bilo nobene pomoči več.

lep pozdrav vsem

clock-img

23.03.2010, 11:09

clock-img

mini86

pencil-img

6050

user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.03.2010, 11:11

clock-img

hektorina

pencil-img

1577

Draga Lastovka....hudo je, vem. Ampak glavo gor...in z polnim srcem ljubezni in upanja naprejuser posted image

clock-img

31.03.2010, 19:01

clock-img

sami0804

pencil-img

6757

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

31.03.2010, 19:14

clock-img

n€na

pencil-img

2862

user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.04.2010, 15:32

clock-img

hmm...

pencil-img

2867

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem