cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

polži jedo jagode

clock-img

21.05.2007, 21:50

clock-img

Meggi

pencil-img

1932

Pod sadike jagod sem obložila že pokošeno travo. Z namenom, da  jagode ob dežju niso obložene z zemljo, ne rastejo zeli in tudi za nagajanje polžev.

A , ko sva tako s hčerko imele namen lomastit jagode, vidle da "požrene". Le kako jih lahko preženeva?

Ja, so pa dobre zelo,.. itak vsem jasno!

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/

clock-img

21.05.2007, 22:47

clock-img

ona

pencil-img

3685

jaz sem danes kupila taka zrnca,ki jih potresiš po zemlji,da jih polži pojedo in pomrejo.sem pa dala okrog rož,ker so mi pojedli še nekaj rožic,oz listov in so rožice šle...
najbolje,da vprašaš kje kjer prodajajo take insekticide,ti bodo najbolj znali svetovat.To kar sem jaz kupila nimam pojma kako se kliče,ker sem škatlo vrgla stranuser posted image

clock-img

22.05.2007, 11:35

clock-img

k1

pencil-img

1649

si ziher da so polži? pri nas so mravlje.

clock-img

29.05.2007, 13:48

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

proti polžem menda delujejo strte jajčne lupine, ki jih potreseš okoli vrta ali groba sol, sam ta slabo vpilva na zemljo. Men je pet čist frišnih sadik solatke zdaj, ko je dež in so polži radi zunaj, izginilo praktično čez noč, zjutraj pa sem zalotila mrcine, ki so se mastile še z ostanki user posted image . Pa sem potem okoli vrta posula pesek iz peskovnika našega malčka, kar naj bi bil tud recept proti polžem. Sem bolj za te naravne metode, ki polže preženejo in jih ne pobijejo - tu tistih, ki jih najdem, ne pohodim, ampak jih vržem v goščavo par metrov stran... saj vem, da bodo prišli nazaj, ampak pobit jih enostavno ne morem, zato pa tud ne kupujem preparatov, ki jih pobijajo.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

01.06.2007, 21:54

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Pa sem potem okoli vrta posula pesek iz peskovnika našega malčka, kar naj bi bil tud recept proti polžem.

sam sporočam, da ta metoda ne deluje, polži se sploh niso pustili motiti user posted image  pa je šla spet en solatka

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

clock-img

02.06.2007, 14:03

clock-img

pot

pencil-img

1487

Kaj pa žagovina? Tega recepta še sicer nisem sprobala, mi ga pa priporoča moja mami. Pa potresi tudi pod jagodami in okoli solate. Samo v tem mokrem vremenu, nevem kako bo delovala. Sem pa jaz na jagodah opazila ne samo polže, tudi mravlje in ene žužke z mnogo nožicami in oklepom (nevem njihovega imena).

clock-img

12.06.2007, 21:54

clock-img

sonchica

pencil-img

423

naše jagode tudi polži veselo papcajo ----- za popizdiiiit :) , sem mela že žagovino pa ni nič pomagalo user posted image hm soseda ima neko črno folijo in ma ful lepe jagode in nič zglodane ,tak da moram tudi jaz to varijanto sprobat ....drugače pa polže preganjam tudi z nekimi zrnci in pa z soljo , pa nekako pomaga ...user posted image

< Sporočilo je popravil sonchica -- 12.6.2007 21:55:00 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem