cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pokonci ob petih zjutraj

clock-img

05.02.2007, 09:43

clock-img

yvon

pencil-img

29

Pozdravljene,

imam vprašanje glede zbujanja našega malčka, namreč že kake 3 tedne se zbuja od 5 - 5,30 zjutraj in to z jokom. Spat gre ob 20.00 in to sam, čez dan nikoli ne spi več kot 2 uri. star je 19- mesecev.
Ima katera mogoče kako idejo kako ravnati, sedaj sem ga prinesla k nama v posteljo, a ne zaspi nazaj, če pa vstanem z njim je pa tako tečen in zaspan, da kr "cvili" v prazno, leži na tleh, si mane očke...
naj povem, da spi že od 7 meseca v svoji sobi in nikoli ni bilo večjih težav s spanjem.
Ali sanja? Ga je strah?Naj ga pustim jokat?user posted image
Ne vem več, kar sem probala te tri tedne ne deluje, še vedno se zbuja.

hvala za nasvete,

Yvon

clock-img

05.02.2007, 11:23

clock-img

živa

pencil-img

2366

Moj je sicer mlajši - star eno leto - a se tudi zbuja zgodaj zjutraj (kadarkoli med 4h in 6h). Ko ga podojim, navadno zaspi nazaj. Poskusi morda s kakim mlekom, če bo sit, bo morda spal naprej.

Lp,

živa 

clock-img

05.02.2007, 11:26

clock-img

Pajaca

pencil-img

2154

Jaz dam pa kar telebajske na tv če se tako zgodaj zbudita pa imam mir. So pa to obdobja ki pri nas hitro minejo. Sam pri nas ga takrat niti pod razno ne spraviš spat.

clock-img

05.02.2007, 11:48

clock-img

yvon

pencil-img

29

Noče flaše, ne mleka, ne čaja. Televizije pa še ne gleda, ga niti ne zanima.

clock-img

05.02.2007, 12:27

clock-img

Timica

pencil-img

72

Tudi mi ob 5 pokonci. Stari smo 18 mescev, spat gremo pa od 19 - 20 h. Naši malčki dobesedno poznajo pregovor: Rana ura, zlata ura. Smo poskusli it spat bolj pozno, pa ni pomagalo.

clock-img

05.02.2007, 16:56

clock-img

VERONICA

pencil-img

334

Moje se lepo pozno zbujajo (7-8h), zato pa grejo zeeelo pozno spat. Tako da spijo enako ur kot tvoj. Izgleda da ne spijo vsi otroci 10 ur v enem kosu...

clock-img

05.02.2007, 19:21

clock-img

JERČI

pencil-img

13

Pri nas doma skoraj ne pomnemo, kdaj nas je ura zbudila nazadnje. Ker je ne potrebujemo, ker jernej vedno vstane takoooo zgodaj!! Okoli 5.30 do 6.30. spat pa hodimo ob 20h.Sem poskusila tudi, da bi ga kasneje dala spat ampak je blo isto. Tako, da sem se vdala usodi in pač hodim spat bolj zgodaj in se ne obremenujem več. bo boljše!!

clock-img

06.02.2007, 08:08

clock-img

BARBARA R.

pencil-img

1706

Ojla,Yvon!
Si morda pomislila, da je kakšna boleze, zobje, viroza. Ker če je zaspan očitno potrebuje spanje. Kaj pa žeja. Jaz sem zelo dolgo puščala stekleničko z vodo v njeni postelji. In jo umaklina šele, ko me je sama začela prosit, da je žejna.Morda mu je pa prehladno, se zaradi premetavanja odkrije in zbudi. Ali pa prevroče in si ne more sam pomagati.

Upam, da boš kmalu rešila težavo. Saj tako zgodno vstajanje res nima smisla.

clock-img

06.02.2007, 09:49

clock-img

yvon

pencil-img

29

Živjo Barbara, kako si?
Ne vem kaj mi je noče pit, ne čaja ne mleka, nič imam pa občutek, da dobiva petke, sam me je že en parkrat ugriznil in se ne pusti gledat. Danes smo pokonci od 5.26 in ni hotel več spati.

hvala

clock-img

08.02.2007, 19:39

clock-img

Anonimen

Moj bo star sedem let pa je že navada ob petih vstati.In ne morem nič.Če gre spat ob sedmih ali devetih je ista figa.Tako da sama nevem kaj bi???Smo pa že zdaj vajeni tega.

clock-img

09.02.2007, 10:46

clock-img

Anonimen

Mi smo tudi imeli in še občasno imamo faze zbujanja ob 5.30. Normalno sicer vstaja ob 6h, včasih pa se več tednov zapored zbuja tudi prej. Zjutraj se dan išče, pravijo user posted image

Bolj mi je všeč, da se zbuja ob 6h vsak dan v letu, kot da bi revo morala zbujati jaz.

clock-img

09.02.2007, 21:12

clock-img

Ezi

pencil-img

716

Joj, ja, tudi mi se zadnje čase zbujamo sredi noči. Saj, če bi hodila z otroci spat ne bi bilo problema, tako sem pa cel dan zmešana. Naš se sicer zbudi ves vesel in naspidiran, ga pa še ne morem s čim konkretnim zamotit, pa še vriska glasno, da ja še ta starejšega zbudi. No, oči pridno stiska oči user posted image , jaz pa ... hitr kavo kuhat. Sej, ko bo treba vstajat, tako ne bo hotel. Zihr!
Yvon, sem pa tudi jaz pomislila na to, da je žejen ali pa res kaj sanja. Jaz ga vsekakor ne bi pustila jokat oz. ravnaj tako, kot on želi. Naj te ima na očeh, vendar se ga ne dotikaj. Če bo želel k tebi, bo že prišel. Malo ga opazuj, kakšne signale ti daje. Vsaj pri nas smo imeli obdobje, ko se je starejši ponoči zbujal in le ... kričal. Objeti ga nisem smela, je kar mahal okoli sebe, takrat sem storila tako, kot sem napisala. Počasi je izvenelo. In kadar je bilo hudo, sem ga poskusila popolnoma zbuditi. Prižgala luč, mu ponudila požirek vode in mu prigovarjala.

clock-img

11.02.2007, 11:39

clock-img

yvon

pencil-img

29

Pozdravljene,

ne vem kaj se je zgodilo, morda je bilo res obdobje, a že 3 jutra se je zbudil kot običajno, ob 6.45user posted image , pa hodi isto spat ob osmih in čez dan spi uro in pol.
Upam, da bo trajalo, ker je tudi zelo dobre volje, nobenega joka, ne cviljenja.

hvala,
yvon

clock-img

13.02.2007, 21:48

clock-img

žanai

pencil-img

176

Ojla!

Kaj pa če mu daš v bližino postelje kako igračko ali pa knjigico, da bi se zjutraj malo zamotil z njo... ali pa kako pravljico na cd-ju. Pa če vam bo dal mir za pol ure, bo že nekaj.
Jaz sem našo s težavo navadila, da je zaspala nazaj. Sem jo pustila, da se je malo jokala. Če se pa ni umirila po 5 minutah, smo pač morali vstati. Ti samo vztrajaj, se že navadijo. Slej ko prej.

Pozdravček!

clock-img

26.02.2007, 11:48

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

tudi mi smo imeli take faze ki so trajale tudi po par mesecev. Kako risanko, ali pa knjigice v posteljo, pa koncuser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem