cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pohodi v hribe

clock-img

27.10.2005, 21:51

clock-img

dalči

pencil-img

16

zivjo.
mene pa nekaj zanima. noseča sem 11 tednov.še preden sem zanosila sem skoraj vsak vikend sla v hribe (krajše, tudi daljše ture: po 3h v eno smer). do zdaj sem hodila v hribe bolj na krajše ture (Šmarjetna gora, Jošt), vsega 30 min hoje.zelim pa iti tudi na daljše ture.saj ne bi pretiravala, ampak npr. če bi vse skupaj hodila 4-5h.še sama ne vem, a je to dobr, a ne?sploh nimam obcutka, in se bojim da ne bi pretiravala, da potem ne bi bilo kaj narobe.prosim naj mi katera svetuje, ki je izkusila podoben problem.

hvala vsem za nasvet.lp

clock-img

27.10.2005, 22:03

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

Če si navajena že od prej dosti hoditi, lahko s tem mirne duše nadaljuješ, če se dobro počutiš. Prisluhni si, sama boš najboljše vedela. Če ti med potjo ne bo vse OK, lahko tako odnehaš. Predvsem se zavedaj, da nisi bolna, ampak noseča in da bolj kot boš aktivna, boljše bo zate in za otročka. Če bo nosečnost seveda potekala normalno in ne bo rizična. Čim lepše mesece ti želim!!

clock-img

30.10.2005, 13:34

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Se strinjam z Dejči. Prisluhni si in sama boš videla kako dolgo boš zmogla hoditi na daljše ture. Saj v začetku nosečnosti ni problema. Kasneje ti pa začne lufta zmanjkovat, ker je otrok že večji, pazi da ne nosiš še kakšne dodatne teže rukzaka!
Sicer so to le pohodi ali kakšno plezanje?!
Jaz sem celo nosečnost redno hodila na Pohorje in na Piramido.

clock-img

30.10.2005, 14:07

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Moja žena ankaa je obe nosečnosti redno hodila v gore. Seveda pa sem ji nahrbtnik nosil jaz, uporabljala je palice, pila je veliko tekočine in hodila počasi s počitki ter pazila na dihanje. Tipične ture so tiste z do 800 m višinske razlike npr.:
2000-aki
Viševnik od Rudnega polja
Debela peč in Brdo izpod Lipance
Veliki vrh od Kofc
Veliki vrh in Velika zelenica od pl. Ravne
Tolsta košuta izpod Dolge njive
Raduha od pl. Loka
M. Mojstrovka iz Vršiča


clock-img

02.11.2005, 11:22

clock-img

MjaV

pencil-img

17

Živjo,
strinjam se z vsem prej napisanimuser posted image . Tudi jaz še vedno hodim v gore (sem v 24. tednu nosečnosti). Seveda sem bolj počasna, pa tudi bolj zadihana, a to ni nič pretresljivega. Tudi nahrbtnik še vedno nosim, le da je v mojem manj teže kot v partnerjevem... in pa pasu za okoli trebuha kmalu ne bom več spravila skupaj... user posted image  Pazim pa na to, da dovolj popijem, se ustavim, če mi tako paše in se nadiham... potem pa naprej...  
Gotovo je dobro čimveč gibanja, tudi gorništvo, če si vajena že od prej - da ne omenim blagodejnega psihološkega učinka, ko se greješ na sončku in opazuješ morje megle pod sabo...
Izbire za ture je dosti, vsaj dokler nam gibanja v višavah ne bo pričel omejevati sneg in led, zato uživaj!
...pa vseeno pazi na korak pri sestopanju...
user posted image

clock-img

04.11.2005, 11:24

clock-img

zp

pencil-img

132

Živjo,

Jaz imam tudi namen čim dlje hoditi v hribe (sedaj 20. teden), drugače pa si pri hoji kontroliram srčni utrip s pulzmetrom (do 140 na minuto oz tudi čez za par minut) in si na ta način izberem primeren tempo. Resda gre bolj počasi , imam  pa več čas za uživanje v razgledih. Nahrbtnik nosi moj zlati možič, pri hoji pa uporabljam palice, že zaradi možnih poškodb pri mehkejših vezeh. Držimo pesti, da nam bo vreme še naprej milo!

plp, zp

clock-img

04.11.2005, 15:22

clock-img

AlinaPrapi

pencil-img

22

Živjo,
tudi jaz jutri vstopam v 11.teden in pred nosečnostjo sem redno hodila v hribe, vsaj nad 1600m n.v., po možnosti še višje, najbolj me privlačijo skale. Prvi mesec sem s tem nadaljevala, v drugem pa zaradi slabosti nisem mogla pomisliti niti na sprehod, kaj šele na gore. Sedaj se mi stanje počasi umirja in upam, da bom kmalu spet lahko šla pogledat malo višje:). Na to temo sem že večkrat brala (tako kot pravi "zp"), da je potrebno paziti na pulz. Če pa pazimo na umirjen tempo in z občasnimi počitki ter zadostno količino tekočine za normalno nosečnost ne bi smelo biti težav. Mogoče se pa kje še srečamo:). Lep dan, vikend, pa naj ne zapade prekmalu sneg, da bo korak zanesljivejši!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem