cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pogrevanje materinega mleka

clock-img

04.01.2005, 17:42

clock-img

hipolinka

pencil-img

13

zanima me, ali moje mleko normalno pogrejem, če imam spravljenega v hladilniku. Kako vem, kdaj je ravno prav toplo za pripravo kašic

hvala

clock-img

04.01.2005, 19:06

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Če ga hraniš v flaški, ga lahko pogreješ kar v njej v mikrovalovki na 800 10 sec., ali pa daš v posodo s toplo vodo in pogreješ flaško v njej (lahko tudi na plinu). Poskusiš na zapestju, tako kot sicer:zmeden2:
Evo, potem pa še zmešaš s kašico. Dobijo se pa tudi take kašice, ki že vsebujejo mleko in jih zmešaš z vodo, veš.
pa pa

clock-img

04.01.2005, 20:58

clock-img

jon

pencil-img

35

Nikoli ne smeš svojega mleka pogrevati v mikrovalovni. Lepo si vodo pogrej na štedilniku, daj notri flaško in probaš ali je že dovolj toplo ali ne.Mora biti telesna temparatura.Jaz sem tako delala in tudi sem bila seznanjena s tem kako in kaj s pogrevanjem.So mi v bolici tako naročili.
lp

clock-img

04.01.2005, 22:00

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jon zakaj pa svojega mleka ne bi smela pogrevat v mikrovalovki? Tudi v porodnišnici ga imajo in jaz to skoz delam.

clock-img

04.01.2005, 22:32

clock-img

žorž

pencil-img

73

To, da mleka ne smeš pogrevat v mikrovalovni, piše tudi v navodilih pri prsni črpalki. Zakaj? Zato, ker tako uničiš ogromno sestavin - mineralov in vitaminov, ki jih mleko vsebuje. Mi ga pogrejemo kar lepo v vodni kopeli.

clock-img

04.01.2005, 23:16

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz še vedno ne razumem zakaj? Mikrovalovka deluje na principu "mikrovalov" -(ki so v bistvu taki, kot pri radijih, samo ful bolj koncentrirani), ki posledično povzročijo premikanje vodnih molekul v hrani. Zaradi trenja, ki pride med trki molekul, se hrana segreva. Če segreješ preveč, bi mi bilo logično, da se pri tem uničijo tudi vitamini - kar bi se isto zgodilo, če bi segrevala tako močno na plinu ali kjerkoli drugje. Če segreješ samo do mlačnega, ne vem v čem je problem. Na aventovih flaškah tudi piše, da ni za v mikrovalovko, ampak po moje zaradi materiala, toda preizkušeno ne poči in ne cvrči, ker je res dobra plastika. Mogoče napišejo tudi zato, da ne bi kdo s cucljem dal v mikrovalovko. Če bi bilo na cuclju mleko, bi se otrok lahko oparil. Jaz drugih razlogov za ne-segrevanje ne vidim - ja pa še zaradi vsesplošnega slovenskega strahu pred "nevarnimi" mikrovalovkami. Zelo so fajn, naši otroci jih bodo imeli, kot imamo mi pomivalne stroje - sigurno.
Še enkrat - v porodnišnici imajo tudi mikrovalovko, še zadnjič je ena o tem pisala na RR!
Če pa v resnici veš kakšen dober razlog proti MV, bi ga bila pa vesela slišat, me zanima.
pa pa

clock-img

04.01.2005, 23:28

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Kolikor vem, je problem predvsem v tem, da se v MV tekočina segreva neenakomerno, kar pa rešiš s tem, da flaško močno pretreseš. To sem prebrala na eni strani o dojenju, pojma nimam, na kateri...je bilo na MONu ali na LLL:zmeden:?

clock-img

04.01.2005, 23:39

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ja, to je pa čist res, maš prav... ampak še vedno ne vem, če malo segrejem....v bistvu ni potem niti en del prav zelo vroč...

clock-img

04.01.2005, 23:43

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Se strinjam. Če segreješ čisto malo, potem noben del ne more bit prevroč...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem