cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

po porodu..?

clock-img

26.11.2007, 14:48

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

mene pa zanima,kaj so lahko posledice tega,če se po porodu ne paziš dovolj.jaz sem rodila z CR in sem kar hitro bila aktivna.Vsi sosedje so me kar malo zmerjali in me opozarjali,da naj se pazim...toda če ne gre ne gre.Danes sem se pa ker zamislila.,ko sem srečala bivšo sosedo ki ima 5otrok in mi je rekla zakaj se ne pazim,da so posledice lahko hude in sicer da je ena njena kolegica delala isto napako sedaj po 14ih mesecij pa jo je doletelo to,da se matrnica ni skrčila in se ji je raztrgala.Zdravniki pa so jo potem full grdo,kao "sedaj naj pa mi popravljamo vaše napake"!Baje pa to bolj boli kot pa vsak porod.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

26.11.2007, 14:57

clock-img

mert

pencil-img

100

No, jaz za tako hud primer še nisem slišala. Poznam pa veliko primerov s povešeno maternico, povešenim mehurjem, s težavami pri zadrževanju vode, pa hitro se te lahko prime kakšen bacil ali virus, ker je odpornost po porodu zelo oslabela, pa večje težave v naslednji nosečnosti,..
V večini primerov pa pravijo zdravniki, da se posledice ne pokažejo takoj - lahko šele proti starosti, lahko pa da nikoli.
Kaj vem, jaz se držim tega, da je boljša preventiva kot kurativa.  

clock-img

26.11.2007, 16:05

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Kr poslušaj take nasvete, ja! Jaz imam kr nekaj posledic zaradi prehitrega gibanja. Sam razlika je ve tem, da sem bila jaz v to primorana, ker sva šli z malo drugi dan po porodu na pediatrijo in sem jo hodla (to po enem ful dolgem hodniku do nje, ker je apartma za mamice tako oddaljen od malih bebic, pa v jedilnico v klet po trojnih stopnicah in nazaj, ker nimajo lifta - ja je res potrebna nova pediatrija, sam upam, da bodo upoštevali, da morajo bit mamice malčkov čist zraven, pa da je jedilnica dostopna vsaj z liftom...). No in posledice tega so velike bolečine v nogah, zelo povešena maternica in še kaj bi se našlo. Sej pri prvem si še pogumna, pri vsakem naslednjem, pa je vse bolj čutiti posledice in ni luštno! Pazi se in se raje dol vleži s svojim malčkom in se ukvarjaj z njim. Delo te bo počakalo, telesa pa nikoli več ne boš spravila v prvotno  stanje, če ga boš deformirala z neumnimi potezami!

_____________________________

MONTIGNAC

clock-img

26.11.2007, 16:07

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Aha- še to. Tudi umivanje glave prej kot 14 dni po porodu pusti posledice. Mene je kako leto pošteno glava bolela, ker pa le nisem mogla tja v tisto sterilno okolje s tako umazano glavo.

_____________________________

MONTIGNAC

clock-img

26.11.2007, 16:51

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

mam še 23mesecev staro punčko ki je zelo naporna..tko da ležat res ne morem..če bi bila samo gospodinjska dela bi že pustila pri miru in počivala..tko mi pa drugi otrok vzame dovolj energije..zato me toliko bolj skrbi..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

26.11.2007, 20:08

clock-img

Anonimen

Poskušaj čimmanj dvigovati, če pa dviguješ, dviguj pravilno. Jaz sem imela po drugem porodu 15 mesecev staro punčko, ki je vedno hotela biti v naročju. Kadar sem jo dvignila sem se vsedla in jo dvignila v naročje.
3 tedne po porodu je bila mala v bolnici, vsak dan sem šla z avtobusom k njej. V Pediatrični pa leseni stoli, kaj šele, da bi lahko počivala kako drugače.
Poskušaj čimveč ležat, pa vaje medeničnega dna OBVEZNO. To je mogoče še bolj pomembno kot vse ostalo, vsaj tako sem nekje prebrala, da je povešena maternica ali mehur posledica neizvajanje vaj.
Izogibaj se stopnic, nepravilnega sedenja itd.Skratka, počivaj, če le lahko, ne bodi preveč pogumna pri delu, razni strahovi o posledicah, ki ti jih "tumbajo"drugi, pa tudi malo za rezervo vzemi. Če jih boš preveč poslušala, se boš sama sebe prepričala in res zbolela. Lp

clock-img

26.11.2007, 22:08

clock-img

Anonimen

Ko sem jaz rodila, je bila moja mami kar striktna glede tega, da moram 6 tednov počivati in mi nikakor ni dovolila, da si takrat sama kuham, ampak nam je kuhala ona. Sem ji pa za to res zelo hvaležna.
Se pa tud nisem tako zelo pazila, kot bi se mogla, dva tedna po porodu sem že bila na dvournih sprehodih. user posted image  Naslednjič bom bolj upoštevala, če se bo seveda dalo ob še eni user posted image . user posted image

clock-img

26.11.2007, 22:11

clock-img

OliveOyl

pencil-img

2054

. user posted image  Naslednjič bom bolj upoštevala, če se bo seveda dalo ob še eni user posted image . user posted image
[/quote]


To sem tudi jaz rekla,pa sem še prej zaštartala,kot pri
prvemu.Ja pa kako je dobro počivat,pa uno pa tretje...
,klinc-ni ratalo...user posted image

clock-img

27.11.2007, 00:55

clock-img

Margareta

pencil-img

872

Prvi dan po prihodu iz porodnišnice po CR sem bila tako nora, da sem šla takoj kuhinjo "gloncat", pa pometat,... in sem to nadaljevala ene 4 tedne. Potem pa je prišla grozna utrujenost, sploh ti ne znam povedat kakšna - prvič v življenju se mi je zgodilo, da sem prespala Razočarane gospodinje.

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

clock-img

27.11.2007, 08:09

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

margareta-ja zakon.jaz tud nikoli ne prespim razočaranih gospodinj.mal so pozno ampak so predobre da bi jih zamudila..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

27.11.2007, 14:15

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Oj , Blejka, sej te nič ne strašmo, sam dobro ti hočemo s nasveti iz lastnih izkušenj in zato, da boš vedela da potrjeno ni iz trte zvito, da naj bi bila otročnica 6 tednov v "kimpetu", kar pomeni počitek in izključno najnujnejša opravila v zvezi z otročkom in sabo. Valda je vsaka situacija drugačna. tudi sama sem imela 15 mesečnika in to bolj konkretnega, ki seveda še dosti zahteva poleg dojenčka. Dobro, da so sedaj očki vsaj prvih 14 dni doma, ko je res najhuje, pa če ti potem v takem primeru na pomoč kdaj pa kdaj priskoči kaka babica, soseda, prijateljica...da ti tavečjega pelje ven pa se ti odpočiješ. te pa čist razumem, če ne gre pač ne gre. Mogče si prilagodiš situacijo tako, da se s tavečjo uležeš na tla, ko se z njo igraš na kako blazino ali kaj podobnega, ti ležiš na kavču, medtem, ko ti ona riše ali skupaj pogledata risanko in podobno na ta način. Sej tista dva meseca hitro mineta in potem ni več take panike. Je pa res, da se škoda, če se ti seveda zgodi, ne da popravit. Ja pa dober nasvet so KEGLOVE vaje, ki jih jaz nisem redno delala, ker sem ob dveh micenih (0 in 15 m) pozabla delat. Ja, še jest sem včasih pozabla ob vsem tem previjanju, hranjenju, dojenju, uspavanju... je prišel mož ob 16 domov iz službe in potem šele sem se spomnila, da od zajtrka ja še nisem nič jedla... user posted image  

_____________________________

MONTIGNAC

clock-img

27.11.2007, 14:43

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Tudi jaz sem se na srečo kar držala tega 6-tedenskega počitka. Mož mi je veliko pomagal, na srečo je bil doma. Lase sem si sicer prej umila, nisem pa nič dvigovala, razen user posted image , veliko sem počivala. Pa so me vseeno nekaj mesecev po porodu grozno boleli sklepi. Mah kaj vem, nekaj je že na tem. Ne vem, kako bo, ko bom 2.rodila, ampak mislim, da če imaš koga, da ti pomaga, lahko nekaj tednov počivaš. Se splača malo počuvat.

clock-img

28.11.2007, 17:16

clock-img

Blejka26

pencil-img

1798

sej vem da me nočete strašit..hvala vam..povejte mi samo kakšne so te vaje,ki jih moraš delat..jaz nimam pojma..sem starokopitna ha

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

clock-img

28.11.2007, 22:48

clock-img

Anonimen

Tako nekako gre:
ko greš na lulanje, zadrži curek in tiste mišice, ko takrat stisneš, stiskaj večkrat na dan, pa ne ob lulanju, to naredi samo za primer, da boš vedela, kaj stiskati. Kot da bi potegnila nekaj v nožnico, nekaj takega. Spodnje mišice se s tem napenjajo, samo po porodu jih sploh ni v začetku vaj čutiti, ampak z vajami se postopno zboljšuje. Zato pa je potrebno delati vaje. Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem