cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

plesen na oblačilih - novorojenček

clock-img

18.06.2015, 00:57

clock-img

Najin_pikec

pencil-img

383

Pozdravljene!

Iz kleti sem prinesla oblačila od sina, da bi jih oprala in pripravila za našo novo članico, ki je na poti. Žal sem pri pregledu ugotovila, da je eno škatlo z najmanjšimi oblačilci napadla plesen user posted image . Tista oblačila, ki so imela prav fleke od plesni sem seveda vrgla stran, ne vem pa če bi uporabila tista, ki so bila v isti škatli, vendar na njih ni flekov (le vonj). Vem namreč, da je plesen škodljiva... Bi ve uporabile ta oblačila, če bi jih seveda oprale na 95 stopinj, dale v sušilec in še polikale?

clock-img

18.06.2015, 04:15

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Jaz ne bi.

clock-img

18.06.2015, 19:15

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

plesen ima spore, ki se vsedejo na vse kar je v istem prostoru kot pesniv del. torej - smrdljive cunje so kontaminirane (jaz otroku, niti nam ne, ne dajem hrane, ki je bila v isti posodi kot plesniva, tud če zgleda še tako lepo..). plesen je zelo škodljiva za nerojene in rojene otroke. predvsem za normalen razvoj otroka. jaz bi se je izogibala. sploh pri novorojencu.

clock-img

18.06.2015, 19:43

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Če vse skupaj dobro opereš in po možnosti še posušiš v sušilcu, mislim, da ne bi smelo kaj dosti preživet.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

18.06.2015, 21:09

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Če vse skupaj dobro opereš in po možnosti še posušiš v sušilcu, mislim, da ne bi smelo kaj dosti preživet.

ja, trupleca spor bojo pa še zmer visela gor - super user posted image

clock-img

18.06.2015, 23:22

clock-img

Najin_pikec

pencil-img

383

Hvala za odgovore. Sem klicala tudi v čistilnico, kjer mi je gospa zagotovila, da če cunjice prekuham, bom plesen uničila - fleki bi sicer ostali, ampak je to zgolj estetskega pomena. Ampak po pravici povedano, sem še kar v dvomih in bom najverjetneje nabavila nove stvari...

clock-img

19.06.2015, 07:00

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

S "prekuhavanjem" (torej pranjem na 95st, niti sušenjem) spor ne boš uničila, zato ti svetujem, da nabaviš novo.

clock-img

19.06.2015, 10:18

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

jaz zato oblek nikoli ne shranjujem v kleti. mi je prevlažno.

clock-img

19.06.2015, 13:05

clock-img

Najin_pikec

pencil-img

383

Hja, vsaka šola nekaj stane user posted image ... Zdaj moram pregledat še ostale vreče in upam, da ne bom še tam na kakšno plesnivo presenečenje naletela.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem