cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pesmica vsenajboljše - klavir

clock-img

09.03.2008, 15:48

clock-img

Tinca7

pencil-img

451

Ali mi lahko kdo napiše, kako se na klavir zaigra pesmica vsenajbolše? Še najbolj bi bila vesela, če mi napišete katera tipka se pritisne (imamo otroški kalvir na 14 tipk) - sem pač totalni amateruser posted image . Hvala!

clock-img

10.03.2008, 00:11

clock-img

Sonrisa

pencil-img

604

Tu so note. In tu je razlaga, kako se imenujejo tipke na klavirju in katere so. V notah se presmica začne na G, potem je pa vse naprej matematika. user posted image  No, da ne boš preveč z računanjem časa izgubljala, ti raje napišem:
G G A G C H
G G A G D C
G G G E C H A
F F E C D C

Meni je sicer boljša varianta, kjer začneš na C - lahko vsaj pojem in ne cvilim zraven.user posted image
C C D C F E
C C D C G F
C C C A F E D
B B A F G F

B je znižan H (pol tona nižje, torej črna tipka pred H).

Upam, da si razumela, ker razlagati pa res ne znam. user posted image
Aja, pa melodijo predvidevam, da znaš. user posted image

clock-img

12.03.2008, 08:44

clock-img

Tinca7

pencil-img

451

Hvala ti! Sem rekla, da si moram kakšno knjigo kupit, ker znam samo nekaj pesmic zašpilat še od moje mladostiuser posted image . Čist vredu si mi razložila!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem