cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pecivo za prvo sv. obhajilo

clock-img

21.05.2013, 09:56

clock-img

nyna84

pencil-img

1320

V nedeljo ima naša tastarejša prvo sv. obhajilo, pa razmišljam o tem, kakšno pecivo bi spekla.
Mama mi je dala idejo, da bi pekli belo in rozasto pecivo, tako cart, za punčke, zdej pa rabim ideje, kaj bi to bilo.

Razmišljala sem o:
- razpokanih piškotih
- navadnih pikotih, ki bi jih okrasili z belimi in roza prelivi, pa zlatimi in srebrnimi kroglicami
- rafaelo kroglicah
- pisanih rumovih kroglicah (brez ruma, seveda user posted image )

Še kakšna ideja?

Bi dodala še kaj barvanega ali raje kaj čokoladnega, da ne bo vse preveč belo?

Kompliciram, sej vem, ampak mi je to res v veselje, ker itak rada pečem in ustvarjam. user posted image

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

clock-img

21.05.2013, 10:05

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

Nič ne kompliciraš. Kaj je lepšega kot nekaj ustvariti za svoje ljube.

Predlagam cupcakes, so hitro in enostavno spečeni in jih lahko zelo lepo okrasiš.

punčkasti

ali prav z versko tematiko

user posted image

Mali punčki pa obilje blagoslova user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

21.05.2013, 10:15

clock-img

nyna84

pencil-img

1320

Jej, ti punčkasti cupcakesi so mi pa res kjut! user posted image Res hvala za to idejo! user posted image

clock-img

21.05.2013, 11:44

clock-img

nyna84

pencil-img

1320

Še eno vprašanje ...
Kako naredim barvaste (npr. rozaste) prelive za piškote? Naj vmešam kar v belo čokolado malo jagodnega soka? A se bo potem masa vseeno strdila?

clock-img

21.05.2013, 11:53

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Češnjev bo še boljše delal. Za vijola pa borovničev. Pa seveda daj že na začetku, če boš dala hladen sok v vročo čokolado, se bo zgrudilo, pa fajn mešaj, bela čokolada je mal smotana včasih, če prehitro segrevaš.

< Sporočilo je popravil ronja -- 21.5.2013 11:54:45 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

21.05.2013, 11:58

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

Piškote poleti ne krasim s čokolado. (pravzaprav jih zelo malo pečem čez poletje)  Mi ni všeč, da se čokolada topi in je vse spacano.  Probaj s sladkornim ledom, je bolj obstojno. Pobarvaš ga lahko z jedilnimi barvami  (jaz imam tiste v gelu)

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

21.05.2013, 12:02

clock-img

anaskajo

pencil-img

41

Moja nečakinja je imela obhajilo preteklo nedeljo. Pri nas smo imeli še šamrole, indijančke pa rolade. In seveda torto! :) ful fajn so mi pa tud bajadere, pa še hitro so narejene, ali pa skutine kocke - njami. Če želiš prilepim recept.

clock-img

21.05.2013, 15:47

clock-img

nyna84

pencil-img

1320

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Piškote poleti ne krasim s čokolado. (pravzaprav jih zelo malo pečem čez poletje)  Mi ni všeč, da se čokolada topi in je vse spacano.  Probaj s sladkornim ledom, je bolj obstojno. Pobarvaš ga lahko z jedilnimi barvami  (jaz imam tiste v gelu)

Kakšno poletje? Kje ga vidiš? user posted image V nedeljo je napovedanih max 15 stC. user posted image Adijo planiran piknik. user posted image
Kako pa narediš sladkorni led?

IZVIRNO SPOROČILO: anaskajo

Moja nečakinja je imela obhajilo preteklo nedeljo. Pri nas smo imeli še šamrole, indijančke pa rolade. In seveda torto! :) ful fajn so mi pa tud bajadere, pa še hitro so narejene, ali pa skutine kocke - njami. Če želiš prilepim recept.

Ja, prosim za recept za skutine kocke! user posted image

clock-img

22.05.2013, 09:23

clock-img

anaskajo

pencil-img

41

Skutine kocke
1. plast
25 dag zdrobljenih albert piškotov
25 dag margarine
Piškote napoji s 25 dag stopljene margarine, in jih daš v pekač namazan z oljem. Z žlico potlačiš, da je masa kompaktna.
2. plast
5 jajc
17 dag sladkorja
1 vanili
1/2 kg skute
Vse skupaj zmešaš in poliješ po potlačenih piškotih. Pečeš 40 minut na 150°C. Pečeno ohladiš.
3. plast
15 dag sladkorja
1 vanili
3 male kisle smetane
Zmešaš, poliješ po ohlajenem pecivu in pečeš še 30 minut pri 150°C.

Pečeno ohladiš, najbolje da daš v hladilnik in narežeš ohlajeno. Pri nas so vsi navdušeni nad tem pecivom, zato ga temu primerno hitro zmanjka! user posted image

clock-img

25.05.2013, 22:44

clock-img

patrino

pencil-img

2142

Tudi pri nas bo drugi teden veselo v smislu obhajila.Vesela sem, da je tule tale forum, na katerega me je opozorila kolegica. Že cel večer brskam tule gor in vesela sem, da sem našla tudi tole temo. Samo za kakšno informacijo iz prve roke o cupcakesih bi prosila, če jih je katera že delala. Na slikicah so videti nebeški.

felico ne estas mezurita en oro...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem