cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pas za oblikovanje trebuha

clock-img

20.09.2005, 09:32

clock-img

Pia67

pencil-img

1098

Živjo!

mal me čas lovi in sem komot. Na novem Ringaraja ne znam iskati po starih temah. Ne najdem ustreznega linka, navodil pa se mi ne da brat (mi namignete kako se to počne na novem portalu?).
Zato načenjam najbrž že oguljeno vprašanje: ali katera izmed vas uporablja oz. je uporabljala pas za oblikovanje trebuha? Vem, da bo moja maternica rabla še en mesec, da bo zlezla skupaj. Zato me zanima od kdaj ga lahko uporablja, ali je sploh kak efekt (vem, da so trebušnjaki najboljše zdravilo, samo, kaj ko jih še ne smem delat-CR). Moj trebušček sicer ni katastrofa, ampak, ker imam možnost, zakaj pa ne

Mal mam slabo vest, ker to sprašujem. V moji okolici ni nikogar, ki bi ga to vprašanje lahko zadevalo, sem pa v preteklosti prebrala nekaj na to temo.

Hvala za odgovore,

Pia

clock-img

20.09.2005, 09:41

clock-img

Pia67

pencil-img

1098

Se opravičujem, ker moja tema ravno ne paše med "Dojenje in dodajanje". Če človek hiti, izpade zmeden.

Pia z mislimi pri svoji punčki

clock-img

20.09.2005, 12:22

clock-img

jožica-2

pencil-img

76

Naj ti opišem mojo izkušnjo.

Pred aprila 2003 sem prvič rodila fantka (velikančka) s carskim rezom. Pred odpustom iz porodnišnice me je pregledal zdravnik in mi predpisal takšen "oporni pas", imela sem namreč zelo velik trebuh in ga je tudi po porodu precej ostalo.

Doma sem pas nosila cca 2 do 3 mesece in na začetku tudi telovadila (ampak z rezervo, tako kot praviš ti), saj si zaradi CR nisem vsega upala. Nekaj šasa sem obiskovala tudi aerobiko (po 8 mesecih), ampak ne vem, če ni to še škodilo Tudi s pasom ne vem, če sem dosegla kakšen učinek.

Zdaj sem 2. noseča in spet me čaka CR. Ginekologinja mi je ugotovila, da imam močno razmaknjene trebušne mišice in zdaj me skrbi..., kako si lahko pomagam.

Včeraj sem šla v porodnišnico na telovadbo za nosečnice, kjer je bila ena prijazna voditeljica (predvidevam da fizioterapevtka) in si je vzela čas, da mi je podrobno razložila, kakšne vaje sploh lahko delam. Pokazala mi je tudi kako se trebušne mišice razširjajo in stiskajo..., verjetno pa bom šla še na pregled v njihovo ambulanto.

Jaz sem izreden primer , ker imam skoraj 4 prste razmika in upam, da bom lahko to z vajami vsaj ublažila.

Jaz vem, da bom po 2. porodu sigurno šla spet tja in se malo posvetovala.
Sem bila veš čas v enem začaranem krogu: telovaditi bi morala ampak kako in kje so meje, če imaš CR. Tega pa v porodnišnici ni nobeden povedal.

Svetujem ti, da se oglasiš pri kaki fizioterapevtki, ki ti bo pokazala, kako pravilno delati vaje in koliko. V stari hiški za porodnišnico (Ljubljana) je telovadba ob ponedeljkih in sredah od 19 do 20 ure.
Lahko se mi javiš še na privat.

Uf sem se razpisala .

LP

Jožica

clock-img

21.09.2005, 07:43

clock-img

Pia67

pencil-img

1098

Zivjo!

Ja, potem je tako kakor sem predvidevala. Skoda, ker nisem iz LJ. Fizioterapevtko v nasi porodnisnici sicer imajo, pa je v 5 dneh nisem uspela videt. Morda pa je bila na doustu. Poslusala bom svoje telo glede vaj, pas pa, ker ga pac imam, bo zaradi psihe
Ob gin. pregledu pa bom vprasala se mojega ginekologa.

Hvala, ker si mi odgovorila in srecno v 2. nosecnosti.

Se bereva,

Pia

clock-img

21.09.2005, 08:04

clock-img

Anonimen

Pri nas smo že pri odpustu dobili malo knjižico z vajami za trebušne mišice. Samo ne vem več, kakšne so bile te vaje.

No, pa ti nisem nič pomagala. Probaj počasi, saj vidiš, do kod zmoreš, pa najprej lažje in potem prave trebušnjake.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem