Ester79, sama si napisala rešitev -- živiš v drugačnem svetu, vidiš stvari drugače, kot tvoja svakinja in tašča. Torej, pusti živeti njih po svoje in živi ti po svoje. Po liniji najmanjšega odpora sprejemaj novice in dejanja, a ne dovoli si, da te prizadanejo. Kar lahko storiš,je, da se spremeniš. Samo sama to lahko narediš. Pusti svojemu dragemu, da ohranja toliko stikov, kot jih želi, itak bo moral sam ugotoviti, kje je njegova družina in kaj je pomembneje. Verjetno bi ti bilo lažje, če pričneš uživati v svojem lastnem svetu in iz njega potegneš osebno zadovoljstvo, ki ga rabiš. Potem te tudi zunanje "smetnje" ne bodo več motile in prizadele. Manj se ukvarjaj z drugimi in več sama s sabo. Kaj pol, če babica noče peljat tvojega sina na morje? a mu kaj manjka? ne. Še več priložnosti ima, da je s tabo ali da spoznava nove ljudi. Itak si bo pa slej ko prej sam izoblikoval odnos do tege dela družine in edino prav je, da ga pri tem ne oviraš. Tudi s svojim negativnim mnenjem ne. Vsi se pač ne moremo razumeti z vsemi.
Ker je ne prenesem pa si ne morem pomagat. Njenih otrok ne maram, nje še manj, uh.
Tole pa čim prej popravi, ker otroci, čeprav njeni, niso ničesar krivi. In otroke maš brez slabe vesti lahko rada. Jaz si ne morem pomagat, mam noro rada vse otroke svojih prijateljev, kot bi bli moji, pa čeprav mi kdaj kateri od staršev strašno zleze na jetra. Vse je v notranji volji in moči. Delaj na sebi in usmeri energijo, namesto v sovraštvo, v lastno čustveno rast.