Kaj pa kakšna tretja varianta? Mi imamo v kuhinji po tleh vinil, lepljen, ki tesni enako dobro kot ploščice (lahko imaš zadevo tudi v kopalnici, nisem prej vedela, sicer bi dala tudi tja in naslednjič gotovo bom), izgleda pa tako kot les in tudi za hodit je tak topel, lušten, toplo priporočam:). Plus, sploh za v kuhinjo je tudi to, da je mehkejši od ploščic in se ne razbije vsaka skodelica, ki pade, kot pri ploščicah. Pa tudi nože lahko mečeš po tleh in se nič ne pozna, česar se ne da rečt za parket;). Za kuhinjo bi vedno izbrala vinil, res najboljša reč!
* Midva sva kupila v Kemoplastu in kadarkoli bova kaj rabila, greva vedno tja, ker so res super, dobro naredijo in vse je tiptop.
Kar se vode tiče, je v kuhinji hitro problem, ja. Lahko se samo kaka cevčica v hladilniku zamaši in imaš lužico spodaj. In če si ravno takrat šel za vikend nekam, ti to lepo stoji gor na paketu in bo kmalu uničen... Sem se pogovarjala z nekaj ljudmi ravno zadnjič na enem rdju od malih in so vsi rekli, da ne bi nikoli dali spet parketa v kuhinjo... Sploh če imaš otroke... Imajo pa vsi ti lakiran parket, zato ga ni bilo mogoče rešit.
Meni je oljen parket zelo všeč, vendar se mi zdi za naš način življenja v kuhinji preobčutljiv. Imamo ga samo v dnevni sobi, kjer ne kuhamo, ne polivamo, ne barvamo in packamo in predvsem ne polivamo (vem, da sem že napisala, ampak moji so res navdušeni nad vodo:D). Kuhinja je pa pri nas za packanje in mi je všeč, da ni treba nič pazit in jurit na male in da je enostavno spucat, ker je že tako dovolj svinjsko:D.
Smo pa različni: pri nas vsak dan kuhamo ornk kosilo in trije mali okoli skačejo in "pomagajo" in zato je zadeva malo bolj obremenjena, kot če recimo zares kuhaš samo za vikend, pa še to greš polkrat ven jest, recimo. IN če so otroci malo večji, so bolj spretni in nimajo več takega veselja packat in polivat... Pa nekateri niti ne delajo takih reči in potem to ni tak problem. Pri nas se barva dostikrat znajde tudi na tleh in je fino, če lahko to samo pobrišejo/mo in da ni zdaj to cel projekt iz dil spravit...