IZVIRNO SPOROČILO: water lily
To niso naravne ribe. Akvaristi jim pravijo spački. Umetno vse skupej. Zelo nagnjene k boleznim.
Rabijo pa ful ful vode, pa ful ful močan filter. 50l ni za moje primerno skor za nobeno ribo. Kaj šele zlate in pajčolanke.
Drgač k tem ribam ne gre nobena druga. Ker so hladnovodne. Tud čistilc ne! Btw kaj hudiča je čistilc? To je drgač tud riba, z imenom....folk ga jemlje pa k gobico za akvarij
Pa zakaj ga mate notr? S čem ga hranite?
Zraven gredo še zlate ribice ja, sam zakaj hudiča bi nekdo v en 50l lonc tlačil in matral še več rib
Zlate ribice so za ribnik....ne za akvarij.
Drgač pa en močen filter, če se le da večji akvarij (vsaj 100l), močne rastline ker vse požrejo, 1/3vode menjat najmanj mesečno, redno sesat dno.
Kemije jaz nič ne dajem v akvarij. Ko je enkrat biološko stanje vzpostavljeno je čist nič ne rabiš. Vodo pred menjavo pripraviš, torej jst jo pustim stat kkšn dan dva.....da gre klor ven.
Določene rastline rastejo tud brez luči, če imajo dovolj naravne svetlobe. Sam pri naravni svetlobi....računajte na poplavo alg.
Akvarij se je ciklal koliko časa?
Je že vzpostavljeno vse?
Drugače bi bilo idealno da ribice date nekomu ki ima ribnik. Jaz sem tudi svoje zlatke oddala tako, sem jih tud dobila za darilo . Ena je sedaj velika že čez 20 cm
Z marsičem se strinjam z water lily sam se pa ne strinjam
,da nebi smel biti"čistilec"zraven zlatk.rastline ne uspevajo brez luči,če veš kere jih mi pprosim povej bom kr ugasnila pol luči nebom tolko toka zato porabla
Kemije
kaj pa je to zatebe?Saj maš mehko vodo in trdo vodo.Po navadi nam iz pipe teče trda voda in klor ti nebo kr tako izpuhtel.Akvarij se pravilno cikla en mesec najmanj.Če men ne verjameš vprašaj stare akvriste
,ki jih najdeš na aquanubisu.Kar poglej si malo.
TaMaSa,če imaš 5 let aq pol ne vem kako ne znaš sestri prav svetovati.Tudi v aq imaš takšne ribe,ki v naravi apsolutno ne živijo skupaj.Kaj maš zraven bojne
samićke al samčke??TUd te ribice sploh ne spadajo zraven.
Ja tud jaz ga imam ja in to dva.Enega 300l enega pa 250l.Pa rastline menjavate? Zakaj pa?Saj ni potrebno,če imajo prave pogoje pol lepo rastejo da lahko imaš džunglo
.Pol pa lepo"pokosiš"ali pa narediš podtaknjence.
Tolko bi blo za zdaj
Dokler imamo prijatelje, je lepa SEDANJOST!