Tudi meni zadnji teden popuščajo živci.Drugi teden bo Matija star tri leta in se je zečelo.
V sredo pridem ponj v vrtec,mi beži in se reži,se noče oblečt,ga ulovim,na silo oblečem(zraven seveda živalsko dretje),potem noče kape,seveda mu jo dam,potem noče kapuce od palerine,zunaj pa lije kot iz škafa,potem noče hodit,ga primem za roko in ga vlečem za sabo(spet živalsko dretje,da je v naselju kar odmevalo in to do doma,do doma pa imava 15 hoje),potem me je še iz histerije natepel z avtomobilom,mu ga vzamem,obrazložim zakaj in kaj mislite spet dretje.Ok,se zmeniva,da mu ga dam nazaj,ko se bo nehal dret,se neha,mu ga ponudim,ga noče,rečem mu 5 krat,ga noče,ga pospravim nazaj in spet dretje,da hoče avto.Kakšni so bili pogledi mimoidičih najbrž veste.
Doma mi hoče vse pomagat,ok do ene mere,apmak kuhat pač še ne more,dretje,dretje in dretje,meni pa najedajo živci.
Pride domov ati,mu povem kaj je bilo,se vsedemo(je bil priden kot ptiček)se pogovorimo ampak sewveda nič od obljub.
Drugi dan,ko pridem v vrtec ista pesem.Prideva domov,počakam moža,tudi njega nič ne uboga,ati popizdi,mu ugasne risanko,ga na silo pripelje v kuhinjo,pove svoje in seveda prepoved risanke,rezultat dretje.Ampak ne popuščava.Potem se jaz odpravim v trgovino in seveda Matija je takoj pri meni,jaz grem tudi in to hoče it s traktorjem(poganjalec)ok,mu dovolim in čim sva prišla ven iz bloka,že nasprotovanje,da se bo on spustu po hribčku iz bloka,ki je namenjen da si lahko kolo v blok pripelješ,seveda nevarno,dretje,ker nisem pustila.Ok,se nekako zmeniva,potem on ne bi šel več v trgovino,jaz grem naprej ga ignoriram,on se dere za mano in poganja traktor zelo počasi.Končno le prispeva do trgovine,seveda se že skregava pri vozičkih,on hoče malega jaz velikega,uredu rečem bova vzela malega,da ga lahko sam pelje,ne to pa ne,potem hoče velikega,ko sva že v nabavi,ga ne poslušam,spet dretje,potem hoče bonbone,mu jih ne kupim ker se grdo obnaša,postane priden da je joj in zraven govori kok je priden in uboga,ču mu kupim bonbone,mu obrazložim,da ni dovolj samo deste sekund in potem spet dretje,Greva domov in pelje traktor tako da ga privzdiguje,mu govorim da bo padu,on nič in se mi smeji,jaz 10 metrov naprej,ker noče za mano in seveda potem pade s traktorjem,popizdim vzamem traktor in grem naprej,on pa za mano z živalskim dretjem,medtem sem mu povedla,da za kazen gre traktor v klet za en teden(to je njegova najluša igrača).Pridem domov dam traktor na balkon,mali se še kar dere, napizdim moža,da sem točno vedela kaj bo,ne on je vztrajal da ga vzamem s sabo,grem v kuhinjo,si enega prižgem,se umirim,nahranim Matijo in greva spat in spet,on ne bo spal,seveda kaj je bilo potem najbrž veste,pregovarjanje in dretje.
AMPAK MU NE POPUSTIM,HUDIČKU MALEMU.Midva sva ta glavne ne on,pa nej se dere,če hoče.
Ampak mu zelo najeda živse,tako da mi manjka še čisto malo.
No kok mi je sedaj lažje,ko sem vse to napisala in vem,da nismo edini s tem težavam.