Jaz vem, da sem enkrat vtipkala v iskalnik neko čist nedolžno besedo, ko sem iskala nekaj za seminarsko, pa mi je ven vrglo ohoho....
Otroku moraš definitivno razložiti za kaj gre, sicer bo zmeden in bo mislil, da je naredil kaj narobe, pa lahko sploh ni.
Jaz bi poskusila takole - (seveda, če sta že obdelala temo ptičkov in čebelic - če pa ne, je pa pravi čas za to) da odrasli, ki se imajo radi in so spolno aktivni (razložiti kaj to pomeni), kdaj pa kdaj radi pogledajo, kako drugi to počnejo, da bi bili s tistim, s katerim se ljubijo, lahko še bolj intimni. Da se take slike in filmi najdejo na internetu in v revijah, da pa ni prav, da jih gledajo otroci. Ker nekatere stvari pač niso za otroke, saj tudi avta ne smejo voziti pa hoditi v službo tudi ne...(naprimer)
Glede vibratorja lahko poskusiš s tem, da je gospa na filmu osamljena in si vseeno želi intimne bližine in da zato obstajajo pripomočki, ki pa vseeno ne nadomestijo prave osebe, ki jo imamo radi.
Ne vem, ne bi rada izpadla neki pametna tukaj, ampak gre za ful občutljivo temo. Samo mislim, da spolnost v družini ne sme biti tabu. Več ko veš, manj te zanima in manj vohljaš. Če ti starši ne povedo, pa drugje poiščeš... tako da najbolje, da na njemu razumljiv način to razjasnita.