cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

otrok s posebnimi potrebami

clock-img

07.05.2009, 09:49

clock-img

Vittel

pencil-img

87

Mogoče malce neumesno vprašanje pa vendar me zanima, če se alergija (v našem primeru na jajca) smatra pod rubriko otroka s posebnimi potrebami.  Pri izpolnjevanju vloge za sprejem v vrtec je to ena od rubrik, ki jih je potrebno označiti pa ne vem, če se to šteje.
Hvala in lep dan.user posted image

clock-img

07.05.2009, 09:50

clock-img

benika

pencil-img

7793

Če ima samo to alergijo in če nimaš odločbe o otroku s PP, potem ne. n vesela bodi da je tako.

clock-img

07.05.2009, 10:13

clock-img

pipic

pencil-img

392

Ne,moraš imeti odločbo

clock-img

07.05.2009, 15:09

clock-img

Natali07

pencil-img

549

Ne se ne šteje.

Moja dva otroka imata cel kup alergij (mleko, jajce, krompir, koruza, riž, banana......nima smisla naštevat) in tudi obiskujeta fizoterapijo, razvojno ambulanto. Imamo odločbo CSD, da sta oba otroka s posebnimi potrebami. Skratka povsod imamo olajšave, le pri vrtcu ne.

Za vrtec moraš imeti odločbo o usmerjanju ministerstva za šolstvo in šport.

Mi smo v vseh vrtcih gladko pogoreli, čeprav sem priložila odločbo CSD. So me iz vseh vrtcev klicali če imamo odločbo o usmerjanju, drugače nas dajo na komisijo. Če bi imeli odločbo o usmerjanju te vzamejo prednostno in daš vlogo samo v željeni vrtec in je otrok sprejet.

Je pa to žalostno, da imajo dvojna merila. Vem za kar nekaj otrok, ki imajo odločbo o usmerjanju pa ne dobijo odločbe CSD da so otroci s posebnimi potrebami.

clock-img

07.05.2009, 15:12

clock-img

pipic

pencil-img

392

In zakaj bi mogla imeti olajšave pri vrtcu??
Dobiš več točk in to je to.
za kaj več pa ne rabiš pričakovat,saj tako je tudi prav.

Vittel če ima otrok dokazano alergijo in če ter ko bo sprejet v vrtec moraš od P prinesti tist list,tako da se diete držijo

clock-img

07.05.2009, 15:29

clock-img

Natali07

pencil-img

549

A ti ne razumeš niti 1 same točke nismo dobili na podlagi odločbe da sta otroka s posebnimi potrebami.
Povsod nismo sprejeti.

clock-img

07.05.2009, 15:30

clock-img

pipic

pencil-img

392

Vsak vrtec ima svoje točkovanjeuser posted image

clock-img

07.05.2009, 17:25

clock-img

benika

pencil-img

7793

Ja,žal je tako. Pri nas hb upoštevajo odločbo CSD tako da smo dobili 9 dodatnih točk.

clock-img

08.05.2009, 18:35

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Natali07

A ti ne razumeš niti 1 same točke nismo dobili na podlagi odločbe da sta otroka s posebnimi potrebami.
Povsod nismo sprejeti.

A misliš v redni vrtec, da niste sprejeti ali v razvojni oddelek?
Pri nas je bilo tako, da smo bili v redni oddelek sprejeti prioritetno kar tudi piše na odločbi zavoda za šolstvo - odločba o usmerjanju.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem