egoistična sva na en način oba, vsak na svojo stran vleče, je pa odvisno kakšen karakter si in kaj ti v življenju veliko pomeni.
Se strinjam in se strinjam tudi, da bi bilo prav, da ti pove na začetku. Meni bi bil tudi deal braker, če bi mi rekel, da hoče samo 1 otroka. Sem jih želela imet več in sem to vedela že prej in se ne mislim zezat z nekom, ki mu je 1 max. Zakaj pa si ne bi smela želet več otrok? Obe želji sta enako pomembni, ja, nista pa obe izvedljivi, če sta skup, to je problem. Mislim, da je obema težko se odpovedat, ne moremo pa mi vedet, komu je težje. Poznam primere, kjer so ženske sforsirale otroka, pa je zakon razpadel in primere, kjer so sforsirale otroka in je bil oče najbolj zaljubljen v tisto bitje potem in se zahvaljeval ženi, da ga je prepričala... Težko vnaprej napoveš...
Kako ga prepričat, ne vem, hvalabogu mi ni bilo treba. Sem mu jasno povedala, da ne bi imela več otrok kot bi si jih tudi on želel, tudi če bi si jih jaz, vendar fantje, ki bi hoteli max 1 otroka, pri meni nekak niso prišli v ožji izbor;). Tretjemu bi se odpovedala, če si ga on ne bi želel, drugega pa sem že vnaprej povedala, da hočem imet in isto je mislil on, tako da ni bil problem.
Pri vama pa je drugače, ker imata otroke od prej in precej drugačne izkušnje z njimi. MOgoče bi pomagalo, če bi videl, da ni nujno vse skup tako kot je bilo pri njem, ampak se mi zdi, da si tudi moški, ki niso imeli problemov z otroki iz 1. zakona, dostikrat ne želijo več otrok, želijo si zvezo, ne pa otroka... Seveda ne vsi, samo pogosto je to. Ženske bi navadno rade imele otroka tudi z novim partnerjem, ne glede na to, koliko jih imajo od prej. Verjetno bi bilo dobro, da prideš do dna, ali si on otroka sploh ne želi ali ga je samo strah zaradi preteklih izušenj. Strah se da premagat, če je nekje zadaj želja, če pa te ni, pa je brezveze silit...
Ima tako on pravico do zveze brez otrok kot ti pravico do imeti še enega otroka.
Oba imata enako pravico, ja. Spoštujeta lahko odločitve drug od drugega, samo potem ne bosta skup... Pri otrok ja ali ne, težko najdeš kompromis... Je ali pa ga ni. Odvisno koliko si ga ti želiš.
< Sporočilo je popravil ronja -- 4.10.2012 22:43:33 >