writing-img

orhideje

clock-img

18.04.2012, 12:29

clock-img

lenčy

pencil-img

1255

js zgubljam živce ob teh super lepih cvetlicah....
do zdj se mi je že dvakrat zgodilo, da mi lepo cveti, ima polno popkov in potem kar naenkrat se cvetovi začnejo sušiti in tudi popki odmrejo. trenutno se mi to dogaja kar z dvema, tko da mi je res polepšalo jutro.
kaj delam narobe? zalivam jih enkrat na teden in sicer namakam za kako uro. je bil mogoče prepih kriv, res nimam pojma. pa kako enim rata, da skos cvetijo??

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

clock-img

18.04.2012, 12:38

clock-img

Anonimen

Zanimivo, ker jaz pa manj se vanje vtikam, lepše mi cvetijo user posted image
So pa orhideje tropske rože, tako da jim najbrž presuh prostor ali pa mrzel prepih ne odgovarjata. Pa tudi pretirano zalivanje ni ok ... jaz jim 1x na teden preverim lonček ... če so na notranjem lončku še vidne kapljice (rosa) potem jih še ne zalijem, ko pa teh kapljic ni vidnih jih namočim v vodo (to pride enkrat na 3-4 tedne in recimo 1-2x letno dodam vodi par kapljic gnojila za orhideje). Potem jih fino odcedim in to je vsa umetnost, da mi cvetijo z vmesnimi premori že več let.

clock-img

18.04.2012, 12:44

clock-img

HHH

pencil-img

1221

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

So pa orhideje tropske rože, tako da jim najbrž presuh prostor ali pa mrzel prepih ne odgovarjata. Pa tudi pretirano zalivanje ni ok ... jaz jim 1x na teden preverim lonček ... če so na notranjem lončku še vidne kapljice (rosa) potem jih še ne zalijem, ko pa teh kapljic ni vidnih jih namočim v vodo (to pride enkrat na 3-4 tedne in recimo 1-2x letno dodam vodi par kapljic gnojila za orhideje). Potem jih fino odcedim in to je vsa umetnost, da mi cvetijo z vmesnimi premori že več let.

Enako.

clock-img

18.04.2012, 14:02

clock-img

naja17

pencil-img

2696

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Enako... S tem, da jih jaz zalijem, ko se spomnim cca 1x na mesec user posted image ... Če se sušijo veje, jih postrižem, to je pa to... Imam jih na direktnem soncu, cvetijo mi že tri leta user posted image ...

clock-img

18.04.2012, 22:28

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

20.04.2012, 19:49

clock-img

nananaja

pencil-img

1498

Na dva do tri tedne se spomnim, da bi jih bilo treba zaliti. Namočim za nekaj časa. Od kar jih imam v kuhinji (čeprav je prava gužva), mi stalno cvetijo in še nobena mi ni prišla poč, upam, da ne bo sedaj, ko sem se pohvalila :). Prej v dvevni, so crknile tri v približno toliko času kot jih imam sedaj v kuhinji. Je očitno bolj vlažen zrak. Rosim jih ne, sem jih pa občasno tuširala.

clock-img

20.04.2012, 19:49

clock-img

nananaja

pencil-img

1498

So pa le v kuhinji in prepihu res niso izpostavljene.

clock-img

23.04.2012, 09:02

clock-img

lenčy

pencil-img

1255

hvala za pojasnila, očitno jih je res prepih pokopal. pa sm rekla mojemu, naj ga ne delauser posted image do zdj so mi že vsi popki odpal in cvetovi tudi. in gremo spet od začetka... bom spet ene dva mesca čakala, da steblo zraste...

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

clock-img

24.04.2012, 17:28

clock-img

tosja

pencil-img

3706

Mene pa zanima kako rešiti tole...orhideja na dveh steblih mi je odcvetela - že lani. Pol je začela tik pod vrhom stebel pognjati liste, zdaj pa je pognala še ful zračnih korenin. Liste in zračne korenine poganja tudi spodaj. Rada bi jo tudi presadila. Kako se lotiti?

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

25.04.2012, 08:57

clock-img

snežkica

pencil-img

15

Če ima rastlinica, ki ti je zrasla na cvetnem steblu, dovolj korenin jo lahko odrežeš in posadiš v svoj lonček.

Glavno rastlino pa vzemi iz lončka, previdno odstrani ves substrat, poreži gnile in suhe korenine (ko jih stisneš, čutiš, da so prazne) in presadi v nov substrat za orhideje. Nikoli ne smeš saditi v navadno zemljo. Lonček vzemi le tako velik, da gredo korenine notri, bolje premajhen kot prevelik. Potem namoči za kakšne pol ure, odcedi in postavi na stalno mesto. Normalno zalivati začni čez kakšnih 10 dni, gnojiti pa čez kakšna dva meseca.

clock-img

25.04.2012, 20:36

clock-img

tosja

pencil-img

3706

IZVIRNO SPOROČILO: snežkica

Če ima rastlinica, ki ti je zrasla na cvetnem steblu, dovolj korenin jo lahko odrežeš in posadiš v svoj lonček.

Glavno rastlino pa vzemi iz lončka, previdno odstrani ves substrat, poreži gnile in suhe korenine (ko jih stisneš, čutiš, da so prazne) in presadi v nov substrat za orhideje. Nikoli ne smeš saditi v navadno zemljo. Lonček vzemi le tako velik, da gredo korenine notri, bolje premajhen kot prevelik. Potem namoči za kakšne pol ure, odcedi in postavi na stalno mesto. Normalno zalivati začni čez kakšnih 10 dni, gnojiti pa čez kakšna dva meseca.

Na enem ima 7 koreninic na drugem pa 3. A je dovolj? Odrežem pod "kolencem"???user posted image

Za presaditev pa moram kupiti lonček - prozoren???

Hvalauser posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

26.04.2012, 09:08

clock-img

snežkica

pencil-img

15

Koreninic je dovolj, morajo pa biti vsaj 4 ali 5 cm dolge. Odreži pa pod kolencem in nad rastlinico, tako da čim bolj odstraniš steblo.

Lonček je lahko tudi navaden, vendar se v prozornem bolje vidi, če korenine rastejo in kdaj je potrebno zaliti. Ne baši pa na silo vseh korenin notri. Če kakšna ne gre ne bo nič narobe (prej obratnouser posted image ), če jo pustiš zunaj. So pa korenine navadno zelo krhke in se hitro polomijo, pomaga pa, če pred sajenjem orhidejo namočiš za nekaj časa, da se korenine dobro napijejo, so potem manj lomljive.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem