cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

okrevanje po IMN

clock-img

10.09.2007, 17:13

clock-img

kejt2

pencil-img

339

hej!

mene zanima kakšno je normalno okrevanje po odstranitvi jajcevoda zaradi izn?
se pravi, kdaj moram začet zganjat paniko?
Namreč, naslednji dan po izpustitvi iz bolnice sem začela krvaveti.
Hvala,
Kejt

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 11.9.2007 8:27:20 >

clock-img

11.09.2007, 12:52

clock-img

lusa8

pencil-img

44

Zdravo!
Žal mi je,d ase ti je to zgodilo. Vem, da ostane ena velika praznina.
Jaz sem tudi imela imn (konec julija), vendar mi jajcevoda niso odstranili. meni so rekli, da je normalno, da krvavim (ce je v roku 1 tedna)- meni se je se cudno zdelo, ker v bolnici ni bilo nic, pol neki casa po odpustu pa sem mela krvavitev, ki je trajala podobno dolgo kot menstra.
Kaj so ti pa rekli za naprej? verjetno mas 2 tedna pocivanja. Kaj pa glede bodocih nosečnosti? So ti mogoče povedali kdaj lahko začneta spet delati na dojenčku?
Lp,

< Sporočilo je popravil lusa8 -- 11.9.2007 13:05:35 >

clock-img

11.09.2007, 13:57

clock-img

kejt2

pencil-img

339

meni so rekli, da moram pazit, če bom preveč krvavela, naj pridem nazaj. niso pa mi povedali, da bom imela "menstro". ampak zdaj vem, da je to normalno, ker sem le bila noseča in se sedaj zadebeljena sluznica lušči. samo še vedno me skrbi ta preveč...
ja počivat moram teden dni, pol šive ven pobrat in mi bodo takrat dali nadaljna navodila.
Sploh mi niso povedali detajlov glede okrevanja, samo da če me boli in preveč krvavim, naj pridem takoj nazaj. Zdej pa ne vem, kje ta meja je...
Dojenčka lahko začneva delat že čez en mesec, samo sva zaenkrat še tako zelo prizadeta, da ne vem, kdaj bova zopet pripravljena.
Kejt

clock-img

11.09.2007, 15:31

clock-img

lusa8

pencil-img

44

Zdravo!
Te krvavitve, ki jih mas zdaj verjetno ne spadajo pod pravo menstro, ampak tak ko si sama rekla, luščenje sluznice. Mi je pa teta tudi rekla, da je tak ko si sama rekla treba pazit, če bi ble krvavitve preveč močne in ful drugačne od menstre ki jo mam (če bi ful lilo al pa sli kaki "veliki koščki"). Sama nevem kaj točno to pomeni. Najbolje je,če primerjaš s tvojo menstro.
Meni so rekli, da bi naj pravo menstro dobila čez 4-6 tednov in sem jo po 4 tednih.
A da lahko delata na dojenčku že po 1 mescu ti je reko zdravnik? Meni je pr odpustu reko samo: "boste vidli", kar mi ni prav nič pomagalo razumet kaj to pomeni.
Res si privošči počitek, da se vse lepo poceli. Meni je takrat res pasalo, pol ko pa se bližal konec 2. tedna pa sem bila že kar naspidirana in sploh nisn mogla bit več pr minu.
Uspešno okrevanje user posted image  
Lp,

clock-img

11.09.2007, 15:39

clock-img

Anonimen

Pri meni je bila tudi krvavitev.....malo močnejša kot pri M. Novembra sem bila operirana, potem sem imela 3 tedne okrevanja. Jaz sem jih rabila 3.......2 bi bila premalo. Okoli novega leta sem ugledala user posted image  na babychecku. Ampak so bili tako rahli, da sem spet sumila na IMN. Sem kar po luftu letela h G.

No sedaj se cartam z 18 dni staro deklico.
Midva sva šla v akcijo za novega dojenčka že kar čez 3 tedne po operaciji, čez mesec in pol pa sem že zanosila. Tudi G mi je rekel, naj nič ne čakam, ker so mi prepihali jajcevod in naj čim prej zanosim, da zmanjšam možnost nove IMN.

Kar v akcijo.....čim prej!

PS: IMN je hujša kor CR....vsaj pri meni.

clock-img

11.09.2007, 16:16

clock-img

lusa8

pencil-img

44

Cestitke mamici za punčko user posted image  Super slišat dobre novice user posted image  !!!
Kaj je to CR? A tebi so tudi noter jajcevod pustili?
Lp,

clock-img

11.09.2007, 17:53

clock-img

Anonimen

Meni so ga odrezali. Sedaj imam samo enega.

CR je carski rez. Me je bilo ful strah, da bom tako boga, kot sem bila po IMN, pa ni bilo tako hudo. Imela sem boljšo anestezijo, da mi ni bilo nič slabo, nime bolela glava, tretji dan po porodu sem že šla pod tuš in cel dan dojila user posted image .

clock-img

16.09.2007, 13:10

clock-img

kejt2

pencil-img

339

a pa je cr nujen? ali lahko po odstranitvi jajcevoda normalno rodiš?

clock-img

23.09.2007, 20:30

clock-img

kejt2

pencil-img

339

punce, imam še nekaj vprašanj: kdaj je potrebno na kontrolni pregled po odstranitvi jajcevoda, ali je normalno, da boli pri lulanju in kdaj se sme začet s spolnostjo (ne, kdaj ti paše, ampak, kdaj zadosti okrevaš, da lahko brez strahu ponovno uživaš)?
hvala,
kejt

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem