cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

okna

clock-img

07.05.2006, 09:48

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Zanima me vaše mnenje - kaj je bolje za v novo hišo - plastika ali les??

clock-img

07.05.2006, 09:49

clock-img

mojčca

pencil-img

2260

Mi bomo v novo hišo dajali plastična okna.

clock-img

07.05.2006, 09:59

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Tukaj imaš nekaj mnenj:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=809896&mpage=1&key=okna&#809896

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

07.05.2006, 10:03

clock-img

mika

pencil-img

6485

Mi smo naročili lesena okna in jih dobimo v četrtekuser posted image user posted image . komaj čakam, da zapremo hišo, ker so nam v prostor, kjer smo hranili orodje in nekja gradb. materiala 2x vlomili. Prvič so odnesli vse orodje, drugič niso imeli nič, samo škodo so nam naredili.

kar se tiče oken, te naj ne zavedejo cene, ker smo dobili lesena okna ugodneje od plastičnih. Moraš malo 'handlati'user posted image . Garancijska doba je enaka kot pri plastičnih.

clock-img

07.05.2006, 20:57

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Mi2 dajeva ravno zdaj plastična not. Se ne zvijejo (je manj verjetnosti), štrihanje odpade, bolje tesnijo. Razmišljaj dolgoročno.

clock-img

07.05.2006, 21:09

clock-img

bombonček

pencil-img

351

Midva sva dala plastična!

clock-img

07.05.2006, 21:17

clock-img

rija

pencil-img

15589

Mi imamo plastična, vendar, če bi delala še enkrat, bi dala aluminijasta+les.

clock-img

07.05.2006, 21:32

clock-img

Anonimen

Plastična Arcontova imava pa sva tako zadovoljna, da jih ne moreva prehvaliti. Zelo dobro dihtajo in imajo zvočno izolacijo. Sva doma v centru Murske in nič ne slišiva noter. Še ko imajo fešto na trgu, ki je  100 m vstran, se skoraj ničesar ne sliši.

clock-img

07.05.2006, 23:38

clock-img

Baldi

pencil-img

1312

IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Plastična Arcontova imava pa sva tako zadovoljna, da jih ne moreva prehvaliti. Zelo dobro dihtajo in imajo zvočno izolacijo. Sva doma v centru Murske in nič ne slišiva noter. Še ko imajo fešto na trgu, ki je  100 m vstran, se skoraj ničesar ne sliši.

A misliš, da bi bilo pri lesenih kaj drugače? Prepričan sem, da ne!

Mi imamo les-aluminij in se zaenkrat super obneseuser posted image . Meni plastika ne potegneuser posted image

clock-img

08.05.2006, 19:36

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Mi smo pa naročili lesena okna. Je verjetno malo več dela za vzdrževanje, je pa vseeno naraven material. Je pa tako, da se bosta odločila itak po svoje. Ali želita imeti naravne materiale, ali pa uživati v plastiki, ne da bi bilo treba kaj vzdrževati. Glede kvalitete o zvočni in toplotni izolativnosti je pa tako, da verjetno ni bistvene razlike, razen v ceni. Pri plastiki je menda pomembno to, da mora imeti najmanj 5 komor, da so malo boljša, seveda pa je boljše, če jih ima več, s tem se pa tudi cena dviguje.

clock-img

09.05.2006, 07:50

clock-img

Peter167

pencil-img

67

Mi smo tudi za lesena. Sicer jih še nimamo vgrajenih, naročena pa so.
Plastika nam nekak ne sede. Hišo imamo namreč na deželi, pa da bi dal notri plastiko? Ne, ne. Ko bom doma, nočem imeti občutka, da sem v pisarni. Mi les bolj toplo deluje.
So pa res plastična fina za lenobo podpirat user posted image .
Ja pa še nekaj mi ni jasno. Zakaj hudiča tako propagirajo, da plastična okna takoooo zeloooo dobrooo tesnijo? V isti sapi, pa ti za doplačilo prodajajo luknje, da bodo okna bolj zračna.
Ko sem spraševal prodajalce (resno sem se namreč zanimal tudi za plastiko), mi ni nihče podal pametnega odgovora.
Odločite se tako, kot vam je všeč. Vi jih boste morali gledati vrsto let. Pa raje ne sprašuj prodajalcev kaj je bolje. Saj veš, vsak berač svojo malho hvali...

clock-img

09.05.2006, 23:11

clock-img

AKŠ

pencil-img

1342

mi smo letos ko smo urejali hiško dali not plastična okna....smo zelo zadovoljni.....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

clock-img

09.05.2006, 23:26

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Lesena, definitivno!

clock-img

10.05.2006, 09:40

clock-img

KBM

pencil-img

4744

Meni osebno je plastika boljše,mi imamo od Mika balkonska vrata in okna in je super tudi če so zaprta lahko zračiš,ker ima tako naštimano!
Pa tudi full so tesna glede hrupa in tudi mraz ne pride kar tako v prostor - meni so super - odvisno pa je od vsakega posameznika in seveda okusa!

Upam ,da se boste odločili prav!

clock-img

11.05.2006, 07:23

clock-img

NATAŠI

pencil-img

3258

mi imamo plastična in so ok... lepo zapiranje,..

clock-img

14.05.2006, 20:27

clock-img

renan

pencil-img

1377

lesena definitivno. imamo tu v stanovanju stekleno steno s plasticnimi okni in imam obcutek, da nikoli ne morem dovolj prezraciti stanovanja. les je pa vseeno naraven material in diha.

Lp, Renan

clock-img

15.05.2006, 09:33

clock-img

AnBan

pencil-img

775

http://www.m-sora.si/

mi bomo dali ta

clock-img

16.05.2006, 09:13

clock-img

pupika

pencil-img

2132

Midva sva naročila plastična AJM-ova in naslednji teden nama pridejo montirat. Imajo pa tudi pri tastu in tašči plastična AJM-ova in smo zaenkrat zadovoljni, imamo jih že približno 3 leta.

clock-img

23.05.2006, 14:24

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Kot sem že nekje drugje povedal, je odločitev med plastičnimi in lesenimi le stvar okusa. Oboja so dobra. Edini minus za lesena okna je pri meni vzdrževanje in pucanje. Še najrajši bi mel pa ALU okna, sam niso tok boljša od plastičnih in lesenih, kot so dražja.

clock-img

25.05.2006, 08:54

clock-img

bubče

pencil-img

100

zame plastična...mi smo meli lesena do sedaj in bomo menjali (seveda hiša stara 30 let)...in lesena mi ne potegnejo zaradi vzdrževanja (barvat in 'črvičke' iskat in morit user posted image )....tko, da....plastika ...itaq

clock-img

25.05.2006, 09:38

clock-img

anadejka

pencil-img

1742

Kalbo plastična okna je prav tako treba vzdrževati!!!
Jaz pa sem definitivno za lesena.

clock-img

25.05.2006, 10:24

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Kako že??! Jih je treba barvat? Prvič slišim, da bi kdo štrihal plastična okna.

clock-img

29.05.2006, 17:26

clock-img

taža

pencil-img

16

Mi imamo za novogradnjo naročena alu-les okna. Pravijo, da je to trenutno najboljše kar se dobi na trgu. Glede videza (zunaj) se mi sicer zdijo najlepša lesena okna z lesenimi križi, ampak kdo bo pa to barvaluser posted image  

V hiši kjer trenutno živimo imamo že ene 7 let plastična okna: resnično zelo dobro tesnijo in varujejo pred hrupom. Slaba stran odličnega tesnenja pa je kondenz - zlasti v zimskih mesecih. Stvar še poslabšaš, če pozimi ne moreš sušiti perila drugje kot na radiatorjih. Pomaga dobro in vestno zračenje - seveda se potem to pozna na kurjavi...user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem