Spoštovana anonimna.
Sprva sem hotela pisati pod svojim imenom pa sem se odločila drugače, saj če lahko pod anonimnim kritiziramo, lahko tudi pohvalimo, kaj ne? Do gospodične Tomšič sem prišla preko svoje sodelavke, ki ima posvojeno hčerko, ki je ravno zdaj v obdobju odraščanja in, ki mi jo je priporočila, ko sva se z možem še odločala za posvojitev. Njej je namreč ravno ona dala odlične nasvete na podlagi lastnih izkušenj in mnogo problemov, ki so se prej zdeli tako »veliki in povezani s posvojitvijo« so kar naenkrat dobili realno sliko navadnih družinskih problemov ob odraščajoči najstnici.
Z možem sva se osebno enkrat oglasila pri ge. Tomšič, ki se mi je zdela odlična mlada, topla oseba in končno nekdo, ki skupaj z mano od vseh »strokovnjakov« govori isti jezik. Odločila sva se za posvojitev za Rusijo in že ob prvem obisku sva v mapi dobila vse potrebne informacije, kam se obrniti in, katere vse dokumente je sploh potrebno zbrati, kaj je prvi korak. Jasno je povedala, da je njena vloga pri tem le urejanje dokumentacije kot so prevodi, urejanje letalske karte in prevoza, ter da je za posvojitev v Rusiji potreben odvetnik ter nas povezala z družino, ki je že posvojila v Rusiji. Poudarila je, da so najboljše informacije sigurno iz prve roke – od predhodnih parov, saj se v Rusiji postopki stalno spreminjajo. Z družino smo se povezali in tako dobili kontakt odvetnika, nadaljevanje pa poznate. Njen nastop se mi je zdel profesionalen, čemur mislim, da daje tudi težo njeno sodelovanje s Fakulteto za socialno delo in njeno samoinciativno udejstvovanje na izobraževanjih na tovrstno tematiko, katere je glede na moje osebne pogovore s socialnimi delavci obiskala ona večkrat, ali pa se v to vsaj bolj poglobila.
Sama sem zelo hvaležna omenjeni pisarni, saj mi je dala prve usmeritve kaj in kako naprej, ko sploh nisem vedela, kje in kako začeti. In srečna sem, da sem lahko spoznala tako toplega človeka s toliko pozitivne energije ter vizije za prihodnost. Če ne bi bilo nje, naš sonček, kot tudi vsi ostali posvojeni otroci še vedno ne bi imel edinstvenega albuma, ki končno obstaja in dolgo let smo rabili, da naši otroci niso več »prikrajšani« za Naš prvi album.
Vsi izberemo tisto, kar nam je v tistem trenutku najbolj blizu v dani situaciji. Jaz sem bila zadovoljna in želim ji uspešno kariero še naprej, saj je res s srcem pri tem, kar dela. Glede na to, da spremljam njene objave tako tu kot tudi drugje pa imam občutek, da se ob vsakem novem medijskem prispevku ali aktivnosti oglasi ena »anonimna«.
Lahko noč,
Anonimna