IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Zahtevala sem od njega, da naslednji dan sam javno pred vsemi prinese v vrtec tisto stvar nazaj, da razloži, da jo je vzel, da razloži, da mu je žal in da razloži, da tega ne bo več počel in se opraviči vzgojiteljici (tisto je bilo iz vrtca). Seveda ni hotel, jokal je, da mu je žal in kaj vem kaj še vse. Rekla sem, da razumem, da ga je groza, vendar da če nekaj naredimo narobe, moramo požreti vse, kar potem zraven spada, da nič ne pomaga. Ni dovolj, da vrne vzgojiteljici potiho, mora povedati javno, ker je pravzaprav opravičilo dolžan vsem, katerih se ta igrača tiče, poleg tega je to povedalo tudi njegovim prijateljčkom, da se te reči ne delajo in opravičilo vsem je drugačno kot opravičilo samo enemu.
Točno tako bi jaz ravnala!No, sicer tega primera še nismo imeli, če bi ga, bi pa vsekakor zahtevala, da se javno opraviči.
Ena po riti ne bo rešila prav nič, samo to, da bo otrok vedno bolj spretno prikrival svoje "grehe"Tudi, da ne želiš biti mama takemu fantu, to bolje, da kar ukineš.Tvoj je , kakršen koli že...in to naj ve, da bo imel zaupanje vate, pa občutek varnosti.
Sem pa imela v svojem otroštvu sama tako "prijateljico", ki mi je pokradla vse, kar ji je bilo všeč, pa njena mama nikoli ni nič rekla.Vzela je vse od knjig, igrač, iger...ma vse.Ker je njena mama to mirno gledala, si je prav v te namene kupila nekaj širokih puloverjev, da je robo pretihotapila iz našega stanovanja.Jaz pa niti pomislila nisem nanjo, saj sva bili vendar prijateljici.Potem sem enkrat bila pri njej in sem po naključju zagledala eno mojo igro.Ko sem rekla,kaj to počne tam, je rekla, da to že ni moje, da je njej teta prinesla iz Nemčije...pa samo slovenska navodila noter, ja
No, in ta je še vedno taka, tudi svojim otrokom nič ne reče, če kaj domov prinesejo.Njena sestrična pa si je našila žepe znotraj puhovke, da je kaj noter dala.
No, tako mimogrede sem se spomnila na to, ker se mi še danes pritisk dvigne, ko pomislim na to.
V glavnem, svojemu kar naredi tako, kot je svetovala Gina, pa boš imela kmalu mir!Daj mu jasno vedeti, da tega ne boš prenašala.